Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Γρήγορα τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού

Ένα ασπράδι αυγού 

Μία κουπα τσαγιού παρά ένα δάχτυλο λάδι ( μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο )

1 κούπα τσαγιού γάλα ζεστό 

1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι 

2 κοφτά κουταλάκια μπέϊκιν  

4 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 - 3 κούπες τσαγιού τριμμένη φέτα 

Μαγείρεμα

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υγρά  μαζί και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι 
ρίχνουμε την ζάχαρη το αλάτι και το μπέικιν  και ανακατεύουμε να ενωθούν με το μίγμα . 
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε . Θα γίνει μια απαλή και μαλακιά ζύμη που την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε στην άκρη καλά σκεπασμένη με μεμβράνη  και μια πετσέτα κανα μισάωρο. 
Τρίβουμε την φέτα και προσθέτουμε ότι μας αρέσει ( δύοσμο, άνηθο, ή μαιντανό ) 
Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια μας 
Κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα πατάμε με την παλάμη μας να ανοίξουν . Βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε καλά, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. 
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που μας περίσσεψε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ( περίπου 25- 30 λεπτά.

Εγώ έβαλα ένα ολόκληρο αυγό στην ζύμη γιατί έπεσε μέσα και ο κρόκος κατα λάθος 








   

Δεν υπάρχουν σχόλια: