Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ψυγείο





Δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε σας να μην θέλετε να πετάξετε κάτι απ το ψυγείο , το οποίο υπάρχει μέσα μεν , αλλά δεν ξέρετε τι να το κάνετε δε.. 
Μέρες τώρα όποτε άνοιγα την πόρτα του το μάτι μου πήγαινε σε μια σακούλα με καρύδα τριμμένη ή οποία είχε αγοραστεί για κέικ   σε ένα μπουκάλι με σουμάδα του εμπορίου που καμιά σχέση δεν είχε με την πραγματική σουμάδα , (αλλά μπορεί να ήταν και ιδέα μου ) , και σε ένα βάζο με ταχίνι . 
Η καρύδα , παρ όλο που μου χάλασε το κέικ γιατί δεν μύριζε καθόλου μπήκε στο ψυγείο  γιατί ήταν αρκετή  και λυπήθηκα να την πετάξω …τουλάχιστον αμέσως..  Λίγο αυτό, λίγο το : «κάτι  θα σκεφτώ για να την αξιοποιήσω»  περνούσαν οι μέρες  καθυστερώντας  μάλιστα στο πέταγμα ότι δεν χρειαζόμουν.. 

Το άμοιρο ταχίνι  είχε μισοτελειώσει  και με το λίγο που έμεινε τι να φτιάξει κανείς ?  
Ανασκουμπώθηκα  ξανά και είπα:  σήμερα θα «ζωγραφίσω»  με  σκοπό  να δημοσιεύσω στο blog  την σίγουρη αποτυχία που θα είχα  γιατί βαρέθηκα πια  να  μην δημοσιεύουμε τις αποτυχίες μας ..αφού είμαι σίγουρη πως υπάρχουν κι αυτές .

Με το ταχίνι έκανα ταχινοπιτάκια  που ούτε πολλά υλικά ήθελαν ούτε και δόσεις συνταγής .


Αρχικά έκανα ένα ζυμάρι ψωμιού  με νωπή μαγιά και όταν φούσκωσε  το έκοψα  σε  μπαλάκια  , ξανα φούσκωσαν  και τα άνοιξα  μικρά  φύλλα . 
Σε ένα μπολ  είχα  βάλει το ταχίνι  με μέλι και θα μπορούσα να έβαζα και σταφίδες ή καρύδια ή και τα δύο  μαζί, αλλά δεν είχα .. Κάνοντας το φύλλο  έβαζα επάνω μια κουταλιά απ το μίγμα του ταχινιού το άπλωνα και μετά  το δίπλωνα σε πακετάκι και το ξανάνοιγα  με τον πλάστη  προσεκτικά.. 

Αυτό επαναλαμβανόταν δύο  τρεις φορές  .. στο τελευταίο άνοιγμα  το τύλιγα σαν τσουρεκάκι και το έβαζα στο ταψί.  Μετά σε μέτριο προς ζεστό φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.



Με την καρύδα και την σουμάδα  έκανα τα γρηγορότερα γλυκάκια  σχεδόν σε πέντε λεπτά . Βοήθησε βέβαια και η καρύδα  που δεν είχε έντονο άρωμα, ή μάλλον αυτός που μου πούλησε  ξεθυμασμένη  καρύδα  που με έχει και πελάτισσα  χρόνια τώρα ..



Σε μέρος  σουμάδας  έβαλα  τόση καρύδα  ώστε να έχω ένα μείγμα που  να πλάθεται .. 
Όλα αυτά  σε κατσαρολάκι στην φωτιά για ελάχιστο χρόνο , ίσα - ίσα  για να δέσει το ένα υλικό με το άλλο.. Μετά πλάσιμο με λαδωμένα χέρια  ( φυτικό λάδι ) και ύστερα  τύλιγμα   σε καρύδα , και αυτό ήταν .


Όλα καλά..Ελπίζω μόνο  να γράψω μια αποτυχία μου  την επόμενη φορά..

5 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Πάντως αποτυχία δεν τα λες... ευχαρίστως θα τα καταβρόχθιζα όλα, ακόμα και τα ταχινοτσουρέκια σου που με το ταχίνι έχουμε μαλώσει!

Φιλιά φιλενάς, κουρασμένα.

Ζ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Άκου τώρα τι έγινε..Είδα με μια φευγαλέα ματιά το σχόλιο που άφησες και σκέφτηκα να σου απαντήσω όταν πάω στην δημοσίευση .
Σήμερα πήγα στο μπλοκ έψαχνα ξαναέψαχνα πουθενά το σχόλιο..
Μέχρι που θυμήθηκα πως πως χρειάζεται έγκριση για να δημοσιευτεί..
Κουρασμένη ??? Γιατί ?? Πάρε κανένα τηλέφωνο !!!!!


Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ !! ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !! Χαχαχα!

Kitchen Stories είπε...

"Είμαστε μια ωραία οικογένεια!"

Ζ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Κουκλιά ζωγραφιστά ! Συμφωνώ !