Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Καβουρμάς
Τον καβουρμά τον είχα μόνο ακουστά.. 
Τον δε καβουρμά από βουβάλι φοβάμαι πως θα τον έχω σ όλη μου τη ζωή ακουστά. 
Κάποτε επιχείρησα να φτιάξω  καθώς και σύγλινο , αλλά δεν είχα μέτρο σύγκρισης για να πώ πως έγινε καλός ή όχι.. Εδώ στον απομακρυσμένο εξωτικό Βύρωνα δεν υπήρχε εκτός κι αν εγώ δεν τον πήρα είδηση . 
Όταν κατέβαινα στο κέντρο για άλλα ψώνια και μου ερχόταν στο μυαλό , πάντα ξεχνούσα πως τον έλεγαν για να τον ζητήσω και επειδή δεν μ αρέσουν οι περιγραφές οι παρόμοιες με του Γιώργου Κωνσταντίνου και του προφιτερόλ πάντα το άφηνα για την επόμενη φορά.. 

Τελικά έφτασε επί τέλους στα χέρια μου και παρ όλο που δεν ήταν από βουβάλι , ούτε καν προερχόταν από βόρεια, η γεύση του έμοιαζε με το γνωστό Corned beef της κονσέρβας και επίσης προς μεγάλη μου χαρά έμοιαζε μ αυτό που είχα φτιάξει.. 

Η συνταγές όχι και τόσο πολλές , κι εγώ βιαστική για να επινοήσω μια πιο περίεργη . 

Κι έτσι τον έφτιαξα με παπαρδέλες τις οποίες «ζύμωσα» για πρώτη φορά με σιμιγδάλι μισό-μισό με το αλεύρι .. 

Εκτός από ελάχιστο σκόρδο και μισοωμή ντομάτα δεν έβαλα κανένα άλλο είδος μυριστικού στην σάλτα με τον καβουρμά. Είναι μια συνήθεια μου , το προϊόν που χρησιμοποιώ για πρώτη φορά να μην μπερδεύω την γεύση του με τίποτα για να μπορέσω να το «καταλάβω» 

 Και ιδού
3 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Ωραιότατα φάγατε!
Και ο καβουρμάς! Από την ώρα που μου είπες ότι βρήκες κι αγόρασες τον έχω στο μυαλό μου...

Ζ.

Kitchen Stories είπε...

Οι παπαρδέλες πώς ήταν με μισό-μισό σιμιγδάλι;

Ζ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ζαμπία

Τον βρήκα, τον αγόρασα, τον δοκίμασα...κι αυτό ήταν..
Όχι πως δεν ήταν ωραίος ,αλλά δεν νομίζω ότι θα τον ξαναψάξω με τόση λαχτάρα ..
Και αν τον πεθυμήσω θα φτιάξω δικό μου..
Οι παπαρδέλες το ίδιο καλές όπως κι αυτές με το σκέτο αλεύρι ..
Στο μόνο που με δυσκόλεψαν ήταν στο ζύμωμα ( έγινε πιο άγρια η ζύμη οπότε ήθελε περισσότερο ζύμωμα ) και νομίζω πως θέλουν περισσότερο βράσιμο .

Μερικές φορές ευχαριστώ τον "θεό" που ναι μεν με έκανε λαίμαργη και περίεργη στην υπόθεση του φαγητού και της παρασκευής του , αλλά με προτιμήσεις όχι σχετικά πανάκριβες ...Για φαντάσου να έψαχνα που θα βρώ φρέσκες τρούφες π.χ. Μάλλον θα είχα πάρει τα βουνά με βοηθό τον Κώστα για να τις βρώ..