Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πατατοκεφτέδες του 5λεπτου

 




Θα μπορούσε κανείς να τους έλεγε πατατοκεφτέδες που ξυπνούν ενοχές αφού δεν χρειάζεται να βράσεις πατάτες , να είναι οι κατάλληλες , να τις κάνεις πουρέ , να προβληματιστείς αν θα πετύχουν αν θα ανοίξουν και θα σκορπιστούν στο τηγάνι μετανιώνοντας που δεν ακολούθησες τις συνταγές που προσθέτουν και αλεύρι .

Οι πατατοκεφτέδες δεν είναι καθόλου εύκολοι στην σημερινή εποχή και το λέω για όσες δεν τους πετυχαίνουν ακριβώς όπως τους έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά τους . Παίζει ρόλο η πατάτα , η φωτιά το τηγάνι αλλά και το "χέρι" για να μην το ξεχνάμε κι αυτό.

Οι σημερινή συνταγή γίνεται με νιφάδες έτοιμου πουρέ για την ακρίβεια με πουρέ Γιώτης.

Έφτιαξα ένα σχετικά σφιχτό μίγμα με νιφάδες νερό αλάτι και πιπέρι υπολογίζοντας πως θα μπεί και το αυγό, έχοντας ωστόσο κοντά μου το κουτί με τις νιφάδες σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να προσθέσω κι άλλες . 

Πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό και έβαλα ελάχιστο κεφαλοτύρι προσέχοντας μην γίνουν αλμυροί. Τους έπλασα , τους αλεύρωσα με αλεύρι ανακατεμένο με καλαμποκάλευρο και τους τηγάνισα με σπορέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία που μετά την δυνάμωσα προς το τέλος γυρίζοντάς τους μόνο δύο φορές . Έγιναν τραγανοί απ έξω και αφράτοι από μέσα και έμειναν έτσι και όταν κρύωσαν . 





….. Όπως έμειναν και οι ενοχές που τόλμησα να τους φτιάξω με έτοιμο πουρέ αγνοώντας την παραδοσιακή συνταγή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: