Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Duchessa

 


Η φωτογραφία είναι δική μου .Η συνταγή  του Giorgio Spanakis 

 Το γλυκό που προέκυψε , υπεράνω προσδοκιών . 


" Duchessa το γλυκό που δεν θέλει αλεύρι " 


Υλικά 

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 

400 γρ. βούτυρο

5 αυγά 

160 γραμ. ζάχαρη ( εγώ αυτή τη φορά έβαλα λιγότερη )

Εκτέλεση συνταγής 

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει μια φουσκωτή αφράτη κρέμα . Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα ζεστό μπαιν μαρί τον βούτυρο με την κουβερτούρα να λιώσουν, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Περιχύνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά την ζεστή σοκολάτα στο μείγμα με τ αυγά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ .

Κόβουμε δυό στρογγυλά κομμάτια από ένα φύλο λαδόκολλας  ( όσο είναι η βάση της φόρμα μας) , βάζουμε το ένα στην φόρμα ,ρίχνουμε μέσα το γλυκό και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο βάζοντας την φόρμα σε μπεν μαρί στους 170 βαθμούς για 1 ώρα . 

Αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρουμε. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: