Δεν γνωρίζω απο που είναι το Λαχματζούν και ποιες χώρες διεκδικούν την πατρότητα του . Αυτό που εμένα μ ενοχλεί είναι πως και η Τουρκία και η Αρμενία το ονομάζουν Τούρκικη ή Αρμενική πίτσα |
Αν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά , μην ξεχάσετε να τα φάτε με γιαούρτι |
Υλικά :
250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
250 αρνίσιο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι,
δύο ντομάτες μόνο την σάρκα τους,
ένα φλιτζάνι μαϊντανό ,
3 σκελίδες σκόρδο,
μια ( εγώ βάζω δύο ) καυτερές πιπεριές,
μια κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτα ή κέτσαπ,
ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,
ένα κουταλάκι κύμινο,
ένα κουταλάκι πάπρικα
δύο κουταλάκια αλάτι ( αν δεν εχει αρκετό η σάλτσα )
ένα πέμπτο φλιτζανιού λάδι ,
Και μια ζύμη όπως της πίτσας που θα έχετε φτιάξει με
αλεύρι , νερό μαγιά, αλάτι και λίγο
φυτικό λάδι
Προσέχουμε
η ζύμη να γίνει πιο μαλακιά απ του ψωμιού. Την αφήνουμε να φουσκώσει και
την κάνουμε μετά μπαλάκια σε όποιο μέγεθος θέλουμε τα λαχματζούν .. τα
σκεπάζουμε με πετσέτα ..μεχρι που να φτιάξουμε το μείγμα μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 περίπου λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας , προσέχοντας να μην ξεροψηθούν οι πίτες
Σερβίρουμε με λεμόνι ή λίγο γιαούρτι.
2 σχόλια:
Καλώς σε βρήκα. Λατρεμένα τα λεχματζούν..πλέον τα κάνω με μανιτάρια και είναι πραγματικά τέεεελεια
Καλώς ήρθες Ευαγγελία
Μια ωραία ιδέα τα Λαχματζούν με μανιτάρια !!
Βέβαια το ιστολόγιο δεν είναι της "υγιεινής" διατροφής αλλά προσπαθεί - όσο το δυνατόν - να δημοσιεύει παραδοσιακές συνταγές και κυρίως αυτές που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου,
παρ όλα αυτά , επειδή καλλιεργώ μανιτάρια κάνω αρκετές δοκιμές μ αυτά ..Θα δοκιμάσω λοιπόν να φτιάξω και λαχματζούν :)
Οι μανιταροσυνταγές μου
Δημοσίευση σχολίου