Μη βιαστείτε να πείτε ότι άλλα πιστεύω κι άλλα γράφω.
Συμβάλω κι εγώ στη διάδοση της αλαμπουρνεζοελληνικής γαστρονομίας έστω και μόνο με ονομασίες χα! Τέλος πάντων .
Σκέψου τώρα … Πίνεις το ποτό σου.. καπνίζεις το τσιγάρο σου κι αυτή περνάει νωχελικά από μπροστά σου.. Το ασημογάλαζο φόρεμά της σε κάθε κίνησή αλλάζει χρώμα και οι ασημένιες του ανταύγειες μαζί με το περιεχόμενο ( Ε! ναι! δεν μιλάμε για ένα φόρεμα άδειο ) σου γεμίζουν το στόμα σάλια …
Τα γνωστά δηλαδή… που ξέρουν.. οι χάνοι..
Και εκεί που ανεβαίνει στην πίστα και νομίζεις πως ακούς αγγέλους να τραγουδάνε
και ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με τη φαντασία σου, σου κάνει μια χράππ!! και σου πετάει το λαμέ στη μούρη !!
Έτσι φόρα παρτίδα .. Σαν «αρσενικιά» γυναίκα που δεν γουστάρει και πολύ τα νάζια..
Τώρα αν στην έσπασε εσένα ρε φίλε κάτσε και ασχολήσου με άλλες.. που κάθε 10 λεπτά σου βγάζουν κι ένα ρούχο..
Έτσι ακριβώς βγαίνει το δέρμα της Καλλονιάτικης σαρδέλας μια κι έξω και χωρίς παρακάλια και δεν μπορώ και μη μ ακουμπάς ..με πεθαίνεις!!!! δεν πιστεύω να μην καταλάβατε ότι γι αυτήν σας μιλώ !!!
Ναι! για σαρδέλες θα σας πώ.. Για παστές σαρδέλες Μυτιλήνης .
Τον τρόπο δηλαδή γιατί τις ίδιες που θέλετε να τις βρω??
Καιρός είναι τώρα να μου ζητήσετε και σαρδέλες Καλλονής..
Όσοι δεν τις γνωρίζετε σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει ωραιότερο συντηρημένο ψάρι. Και ακριβώς έτσι βγαίνει το δέρμα του όταν πάτε να το καθαρίσετε ..ολόκληρο..
Για να το καταφέρεις όμως πρέπει να είσαι μάστορας (όπως και για πολλά άλλα χμ!)
Φευγάτη για πολλά χρόνια απ τη Μυτιλήνη μου έχουν λείψει πολλές γεύσεις της και πολλές συνήθειες της.. όπως οι ελιές οι ρουπάδες.. το λάδι ..
Για να θυμηθώ όσα μου έχουν λείψει κάνω δοκιμές με ότι βρω μπροστά μου..
Δεν έχω πάντα το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με τις σαρδέλες το έχω ψιλοκαταφέρει.
Ότι σαρδέλες κι αν είναι.. Φτάνει να μην διαμαρτυρηθείτε όταν πάνε να σας πουλήσουν φρίσες όπως προσπάθησε να μου δώσει ένας ψαράς στη λαϊκή με τα γνωστά επιφωνήματα του τύπου : "Αντε κυρά μου φύγε από δω" και με την γνωστή αλληλεγγύη των διπλανών πάγκων που σε βάζουν στη μέση και σε βγάζουν τρελό. Άσε που τις φρίσες μου τις είπε και σαρδελομάννες..
Πολλά λέω.. συντομεύω !!
Παίρνουμε λοιπόν τα ψάρια και όπως είναι χωρίς καθάρισμα τα βάζουμε σε ένα σκεύος κατάλληλο** (αφού πρώτα βάλουμε μια στρώση γερή αλάτι χοντρό ριζάτο ) κατά σειρές όρθια.. Όχι βρε με την ουρά κάτω και το κεφάλι απάνω.. δεν θα σταθούν…εννοώ όπως κολυμπάνε δλδ η κοιλιά κάτω η ράχη πάνω.
Τίς σκεπάζουμε πάλι με μια στρώση αλάτι και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες(εννοείται ότι τελειώνουμε με αλάτι)
Βάζω από πάνω μερικά κληματόφυλλα γιατί όταν θα ζεις με αναμνήσεις να το κάνεις σωστά και ένα βάρος…εσείς σκεπάστε με ένα πιάτο (όχι μπρούμυτα.. αλλά έτσι όπως τρώμε…) και μετά βάλτε ένα βάρος όσο είναι το βάρος των ψαριών που αγοράσατε..
Αν τις αφήσετε πολύ στο αλάτι θα έχετε μεν παστά αλλά όπως του εμπορίου.. σκληρά, στεγνά , λύσσα και το εύκολο στριπτίζ της σαρδέλας ξεχάστε το.
Βγαίνει το δέρμα της πολύ δύσκολα ..αλλά… διατηρείται για αρκετές μέρες μέσα στο λάδι και στο ψυγείο..
Τις δικές μου τις αφήνω το πολύ 24 ώρες για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.. και διατηρούνται πολύ λίγο. Επίσης δεν βάζω ποτέ λάδια και ξύδια. Και τώρα που είπαμε για λαδόξυδα ούτε στο ψητό χταπόδι βάζω..
Αν είσθε διατεθειμένοι να φάτε σαρδέλες τύπου ( 24 ωρου) Μυτιλήνης λοιπόν, προετοιμαστείτε γιατί μέσα θα υπάρχει και ίχνος από αίμα πιθανώς.. εγώ ώς γάτα δεν έχω πρόβλημα.
Αν δεν το μπορείτε και αηδιάζετε φάτε σούσι που είναι τελείως ωμό αλλά γκουρμέ..
(Λένε βέβαια ότι ψήνεται με τα πιπέρια και τα ξύδια του ρυζιού που το τυλίγουν αλλά σε μερικά λεπτά προλαβαίνει??)
σσ όταν λέμε κατάλληλο σκεύος : Θα πρέπει να έχει τρύπες από κάτω , ίσως κάτι σαν κόσκινο..
Η Ελίτσα χρησιμοποιεί ένα πλαστικό του φούρνου μικροκυμάτων ..
Αν δεν έχετε κάτι παρόμοιο βάλτε οτι έχετε αλλά προσέχετε να αδειάζετε τα υγρά που δημιουργούνται κάθε τόσο..
Αν τις φτιάξετε μη χαλάσετε την γεύση τους με τσίπουρα και τσικουδιές..
Ούζο μόνο.. πρώτα Μυτιλήνης και μετά Τιρνάβου…
Αυτάα ... !
Συμβάλω κι εγώ στη διάδοση της αλαμπουρνεζοελληνικής γαστρονομίας έστω και μόνο με ονομασίες χα! Τέλος πάντων .
Σκέψου τώρα … Πίνεις το ποτό σου.. καπνίζεις το τσιγάρο σου κι αυτή περνάει νωχελικά από μπροστά σου.. Το ασημογάλαζο φόρεμά της σε κάθε κίνησή αλλάζει χρώμα και οι ασημένιες του ανταύγειες μαζί με το περιεχόμενο ( Ε! ναι! δεν μιλάμε για ένα φόρεμα άδειο ) σου γεμίζουν το στόμα σάλια …
Τα γνωστά δηλαδή… που ξέρουν.. οι χάνοι..
Και εκεί που ανεβαίνει στην πίστα και νομίζεις πως ακούς αγγέλους να τραγουδάνε
και ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις με τη φαντασία σου, σου κάνει μια χράππ!! και σου πετάει το λαμέ στη μούρη !!
Έτσι φόρα παρτίδα .. Σαν «αρσενικιά» γυναίκα που δεν γουστάρει και πολύ τα νάζια..
Τώρα αν στην έσπασε εσένα ρε φίλε κάτσε και ασχολήσου με άλλες.. που κάθε 10 λεπτά σου βγάζουν κι ένα ρούχο..
Έτσι ακριβώς βγαίνει το δέρμα της Καλλονιάτικης σαρδέλας μια κι έξω και χωρίς παρακάλια και δεν μπορώ και μη μ ακουμπάς ..με πεθαίνεις!!!! δεν πιστεύω να μην καταλάβατε ότι γι αυτήν σας μιλώ !!!
Ναι! για σαρδέλες θα σας πώ.. Για παστές σαρδέλες Μυτιλήνης .
Τον τρόπο δηλαδή γιατί τις ίδιες που θέλετε να τις βρω??
Καιρός είναι τώρα να μου ζητήσετε και σαρδέλες Καλλονής..
Όσοι δεν τις γνωρίζετε σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει ωραιότερο συντηρημένο ψάρι. Και ακριβώς έτσι βγαίνει το δέρμα του όταν πάτε να το καθαρίσετε ..ολόκληρο..
Για να το καταφέρεις όμως πρέπει να είσαι μάστορας (όπως και για πολλά άλλα χμ!)
Φευγάτη για πολλά χρόνια απ τη Μυτιλήνη μου έχουν λείψει πολλές γεύσεις της και πολλές συνήθειες της.. όπως οι ελιές οι ρουπάδες.. το λάδι ..
Για να θυμηθώ όσα μου έχουν λείψει κάνω δοκιμές με ότι βρω μπροστά μου..
Δεν έχω πάντα το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με τις σαρδέλες το έχω ψιλοκαταφέρει.
Ότι σαρδέλες κι αν είναι.. Φτάνει να μην διαμαρτυρηθείτε όταν πάνε να σας πουλήσουν φρίσες όπως προσπάθησε να μου δώσει ένας ψαράς στη λαϊκή με τα γνωστά επιφωνήματα του τύπου : "Αντε κυρά μου φύγε από δω" και με την γνωστή αλληλεγγύη των διπλανών πάγκων που σε βάζουν στη μέση και σε βγάζουν τρελό. Άσε που τις φρίσες μου τις είπε και σαρδελομάννες..
Πολλά λέω.. συντομεύω !!
Παίρνουμε λοιπόν τα ψάρια και όπως είναι χωρίς καθάρισμα τα βάζουμε σε ένα σκεύος κατάλληλο** (αφού πρώτα βάλουμε μια στρώση γερή αλάτι χοντρό ριζάτο ) κατά σειρές όρθια.. Όχι βρε με την ουρά κάτω και το κεφάλι απάνω.. δεν θα σταθούν…εννοώ όπως κολυμπάνε δλδ η κοιλιά κάτω η ράχη πάνω.
Τίς σκεπάζουμε πάλι με μια στρώση αλάτι και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι σαρδέλες(εννοείται ότι τελειώνουμε με αλάτι)
Βάζω από πάνω μερικά κληματόφυλλα γιατί όταν θα ζεις με αναμνήσεις να το κάνεις σωστά και ένα βάρος…εσείς σκεπάστε με ένα πιάτο (όχι μπρούμυτα.. αλλά έτσι όπως τρώμε…) και μετά βάλτε ένα βάρος όσο είναι το βάρος των ψαριών που αγοράσατε..
Αν τις αφήσετε πολύ στο αλάτι θα έχετε μεν παστά αλλά όπως του εμπορίου.. σκληρά, στεγνά , λύσσα και το εύκολο στριπτίζ της σαρδέλας ξεχάστε το.
Βγαίνει το δέρμα της πολύ δύσκολα ..αλλά… διατηρείται για αρκετές μέρες μέσα στο λάδι και στο ψυγείο..
Τις δικές μου τις αφήνω το πολύ 24 ώρες για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω.. και διατηρούνται πολύ λίγο. Επίσης δεν βάζω ποτέ λάδια και ξύδια. Και τώρα που είπαμε για λαδόξυδα ούτε στο ψητό χταπόδι βάζω..
Αν είσθε διατεθειμένοι να φάτε σαρδέλες τύπου ( 24 ωρου) Μυτιλήνης λοιπόν, προετοιμαστείτε γιατί μέσα θα υπάρχει και ίχνος από αίμα πιθανώς.. εγώ ώς γάτα δεν έχω πρόβλημα.
Αν δεν το μπορείτε και αηδιάζετε φάτε σούσι που είναι τελείως ωμό αλλά γκουρμέ..
(Λένε βέβαια ότι ψήνεται με τα πιπέρια και τα ξύδια του ρυζιού που το τυλίγουν αλλά σε μερικά λεπτά προλαβαίνει??)
σσ όταν λέμε κατάλληλο σκεύος : Θα πρέπει να έχει τρύπες από κάτω , ίσως κάτι σαν κόσκινο..
Η Ελίτσα χρησιμοποιεί ένα πλαστικό του φούρνου μικροκυμάτων ..
Αν δεν έχετε κάτι παρόμοιο βάλτε οτι έχετε αλλά προσέχετε να αδειάζετε τα υγρά που δημιουργούνται κάθε τόσο..
Αν τις φτιάξετε μη χαλάσετε την γεύση τους με τσίπουρα και τσικουδιές..
Ούζο μόνο.. πρώτα Μυτιλήνης και μετά Τιρνάβου…
Αυτάα ... !
16 σχόλια:
Γεια σου ελίτσα
Ο πεθερός μου τις έφτιαχνε νωρίς το πρωί κι μέχρι το μεσημέρι ήταν "έτοιμες"!
Λίγο πριν καθίσει για το κανονικό γεύμα, τις έπαιρνε και τις απολάμβανε με το ούζο του.
Μετά ακολουθούσε, μαζί με τους υπόλοιπους, τη διαδικασία του κυρίως φαγητού.
kitchenStories
Να ήξερες πού με ταξίδεψες μιλώντας για τον πεθερό σου..
Σε κάτι μορφές σχεδόν "ασκητικές" που δεν έλεγαν πολλά λόγια αλλά όταν έλεγαν όλα έμπαιναν στη θέση τους.. και μετά συνέχιζαν να πίνουν το ούζο τους σαν να μην έγινε τίποτα..
Καλό μεσημέρι
Σαρδέλες Καλλονής έεεεε? Και Greek sushi και δεν συμμαζεύεται και «μαστίγωμα» (πολύ-πολύ-πολύ σωστά) των «τάχα» και «δήθεν» σημερινών, όντως ασχέτων περί την του παρασκευάζειν ομού μετά του μεζεδιάζειν τέχνην. Πλήν φεύ, πάραυτα λάκτισμα ισχυρόν και τούμπα η καρδάραααα!!!…….Φιλενάδα να προσέχωμεν επιβάλλεται, ίνα μη εκτιθέμεθα. Τρυπητό λέει από το φούρνο μικροκυμάτων !!!!!!!!!!
Ο θόρυβος που ακούς είναι από το της «ορθομαγειρικής» οικοδόμημα, ούτινος τα δομικά υλικά τρίζουσιν !!! Άλλη μια τέτοια γκάφα και το εμπειρικό δίπλωμα βοηθού μάγειρα θα πρέπει να καεί στην πυρά !!!
Χρησιμοποίησα καθαρεύουσα έτσι ώστε να μη πάρουν χαμπάρι οι νεώτεροι(ες) τι σου σέρνω!!! Άκου φούρνο μικροκυμάτων !!! Είχε και η γιαγιά σου στη Μυτιλήνη τέτοια συσκευή αντιμαγειρικής ατεχνίας??? !!!
Αντώνη
Το λάβαμε το fax ρε φιλάρα..
Ούτε εμείς έχουμε το μαραφέτι που γράφω παραπάνω εχω όμως χύτρα.. (γιατί το ξέρω ..όταν βρείς την ευκαιρία θα μου την πείς)
Μωρέ γιατί να μην πάρουν χαμπάρι οι νεώτεροι?
Καλό θα τους κάνει...
Το τρυπητό (του φούρνου μοκροκυμάτων)το βάζω πάνω από νερό που βράζει και φτιάχνω μπιφτεκια στον ατμό .. ειναι καλύτερης ποιότητας από τα άλλα πλαστικά ( ΝΑΙ! Μη ξεχάσεις να ρίξεις και μια ανάλυση περί πλαστικών τώρα!)
Καλά, δεν σε προλαβαίνω πιά!!! Χύτρα ???????
Όσο για τους νεώτερους, εννοώ να μή πάρουν χαμπάρι τις μαγειρικές "ανορθοδοξίες" σου.
Έ και για τα πλαστικά.........
ΑΝΤΩΝΗ
Αν μια εργαζόμενη (και βαριά εργαζόμενη.. πιστεύω να καταλαβαίνεις τι λέω..)
θελήσει να μαγειρέψει σωστά ,χαμηλές θερμοκρασίες, σιγόβρασμα κτλ
1 ) οι υπόλοιποι θα παραγγείλουν πίτσα ή σουβλάκια μέχρι να γίνει το φαϊ.
2 ) θα "τ ακούσει".
3 ) δεν θα τη σηκώνουν τα πόδια της απ την κούραση και θα βλαστημάει (οπότε τι φαϊ θα βγάλει)
Και
4 ) δεν θα έχει καμιά διάθεση να γίνει αργότερα μια καλή σύζυγος
Οπότε την χύτρα ταχύτητος εσείς τα αγοράκια πρέπει να την κάνετε άγαλμακαι να την προσκυνάτε..
Όχι εμείς τα αγοράκια Ελίτσα. Τα κακομαθημένα από την μαμά τους αρσενικά με το ατελείωτο δήθεν παντού. Από τον χώρο εργασίας μέχρι την εφημερίδα του «αφέντη» στο σπίτι και τον αναστεναγμό ανακούφισης στην ξάπλα, που υποδηλώνει τελείως υποκριτικά την υπέρμετρη κούραση της ημέρας για όλα, μα για όλα !!!
Η σκληρά εργαζόμενη και εκ συνθηκών μόνη δικαιολογείται μόνο εν μέρει, επειδή συνήθως διαμορφώνει τον επόμενο αρσενικό που θα εκδικηθεί γι’ αυτήν στο μέλλον. Ο μητρικός παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο !!!
Αλλά δεν δικαιολογείται με τίποτα η μοιρολατρική αντιμετώπιση του «κούφιου» πάτερ φαμίλια. Με ίσες ώρες εργασιακή απασχόληση εκτός οικίας, η «εθελόντρια» Μαίρη Παναγιωταρά, δεν είναι αξιοσέβαστη αλλά αξιοκατάκριτη.
Αυτά, από κάποιον εκ γενετής "ιδιότροπο" γευστικά και διατροφικά, που δεν μετρά όμως το αντριλίκι με λάθος όργανο μέτρησης.
Σε ένα σημείο θα σταθώ αν και σχεδόν σε όλα συμφωνώ (είμαι καλά..δεν έχω πυρετό )
Λές:
"Με ίσες ώρες εργασιακή απασχόληση εκτός οικίας, η «εθελόντρια» Μαίρη Παναγιωταρά, δεν είναι αξιοσέβαστη αλλά αξιοκατάκριτη."
1ον) Ο "εθελοντισμός" είναι της μόδας!!!(αλήθεια υπάρχει ανάλογη ΜΚΟ?)
2ον) Τίς Μαρίες Παναγιωταρέες που φύτρωσαν την 10τία του 80 ποιός τις έριξε λίπασμα?? Και γιατί??
Οσο για τον μητρικό παραλογισμό Αντώνη υπάρχει, ζεί και βασιλεύει όχι εν αγνοία του πατέρα που χρησιμοποιεί την άθλια σύντροφό του για να μεγαλώσει "σωστά" τον επόμενο "άντρα" της οικογένειας..τη δική του συνέχεια..
Αυτά όλα,αν κατάλαβα καλά το σχόλιό σου βέβαια..
Συνέχεια:
Και για να ξεκαθαρίσω..
Αναρωτιέμαι πολλές φορές οι παραπάνω Μαρίες τι κόρες βγάζουν???
Μήπως βγάζουν άψυχα τέρατα που ευνουχίζουν τον άντρα???
Που τον μειώνουν και τον αμφισβητούν??
Που η μοναδική συμπαράστασή τους σ αυτόν είναι η συμβουλή
Βγάλτα πέρα μόνος σου, ή τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας??
Και που τελικά καταντούνε και οι δυο σαν συνεργάτες σε ένα λογιστικό γραφείο
Με ολίγον σέξ στο διάλειμμα που ωστόσο φέρνει καινούργιες ζωές στον κόσμο
τους???
Συγνώμη που δεν είμαι φεμινίστρια , και συγνώμη που πάντα έπαιρνα το μέρος του συντρόφου και όχι του γιου..εξ άλλου είναι προσωπικές απόψεις αυτές που δεν αφορούν κανέναν. Όσο για την λέξη σύζυγος δεν ξέρω τι είναι..
Στην πρώτη ενότητα μμμ, σχεδόν τα κατάφερες. Όσο για το λίπασμα, δεν χρειάζεται. Είσατε αυτοφυείς και αυτοπολλαπλασιαζόμενες.
Στην δεύτερη ενότητα ίσως σου απαντήσει κάποια Μαρία.
Ως προς την απορία σου τώρα: Σύζυγος= σύν+ζυγός, δηλαδή «ο από κοινού ζευγμένος στον αγώνα» (της ζωής). Αλλά φαντάζομαι ότι ξέρεις την έννοια και ρωτάς έτσι ρητορικά και ανθυποειρωνευόμενη, για την ζευγμένη συντριπτική πλειοψηφία που τελείως φιλοτομαριστικά «αγνοεί» ευθύνες και υποχρεώσεις.
Λοιπόν ό,τι και να απαντήσεις δεν θα επανέλθω επειδή από την χύτρα φτάσαμε σε υπαρξιακές φιλοσοφίες (!!!) και μάλλον κουράζουμε τους πιθανούς αναγνώστες.
Με καλή διάθεση το λέω.
Θα επανέλθω όμως εγώ..
Τώρα πώς μπορείς να λές ότι οι γυναίκες ειναι αυτοφυείς και αυτοπολλαπλασιαζόμενες (γιατί λέγοντας "είσαστε" δεν εννοείς βέβαια μόνο τις Μαίρες)και απ την άλλη να μου δίνεις την έννοια της λέξης σύζυγος δεν το καταλαβαίνω.. εκτός αν δεν είσαι παντρεμένος οπότε μιλάς θεωρητικά και δεν γνωρίζεις τους νεοέλληνες..
Χθές Τετάρτη παρακολούθησα στην ΕΤ 2, την εκπομπή του Κούλογλου σχετικά με τα σ@@τολοϊδια που σερβίρονται στα ταχυφαγεία, την παχύσαρκη έως υπέρβαρη νέα γενιά που τρέφεται(???) με αυτά, για τα συμπληρώματα διατροφής(???), τις αυξητικές ορμόνες που αβασάνιστα χορηγούνται στα παιδιά, τα τυποποιημένα τρόφιμα(???) και τα ψέματα στις ετικέτες τους, τις χίλιες μύριες όσες ανεύθυνες έως εγκληματικές μοντέρνες διατροφικές μας συνήθειες και ένα σωρό άλλα.
Το σπιτικό φαγητό σπανίζει πλέον γιατί δεν είναι gourmet(!!!) [από τότε που κάθε κάργια ανεξαρτήτως γένους νομίζει ότι φαίνεται κάπως αν χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο, έχουν οξυνθεί τα στομαχικής αηδίας ανακλαστικά μου (ίσως και λόγω ηλικίας) και όποτε τoν ακούω ψάχνω για την πλησιέστερη λαδωμένη πατσιαβούρα να την εκσφενδονήσω δεόντως].
Γιατί τα γράφω? Είπες ρε Ελίτσα να αναρτήσεις παραδοσιακές συνταγές, από αυτές τις ξεχασμένες και μας τάραξες στο περίμενε. Χώρια τους φούρνους μικροκυμάτων και τις χύτρες.
Τι θα γίνει, θα γράψεις κάτι ή θές παρακάλια?
Μόλις έγραψα..
Τί βιάζεσαι???
ΑΝΤΩΝΗ
Είπες μεγάλες αλήθειες..
Κι εγώ παρ όλη την μεγααααααααλη μου ηλικία δεν τολμώ να φάω κάτι τυποποιημένο όταν σκεφτώ τα έψιλον, τα βελτιωτικά, τις χρωστικές ουσίες,
Θα μου πείς ότι ήταν να πάθεις το έπαθες..
Αλλη όμως η γενιά η δική μας..
Η αιτία της παχυσαρκίας της νέας γενιάς μήπως δείξει και κάτι άλλο αργότερα εκτός από παραπανίσια και καρκίνους??
Κάπου διάβασα (αλλά δεν μπορώ να έχω γνώμη)ότι αλλάζει το DNA του ανθρώπου! Οργουελικά πράγματα αν εχει και ίχνος αλήθειας
***
Παραπανίσια κιλά ( Χαζή!!!)
Εντυπωσιασμένη! Και ουχί μόνον από τη συνταγή!
Από τι άλλο ???????????
Δημοσίευση σχολίου