Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Φτερούγες κοτόπουλου





   
Ο τίτλος της συνταγής , κάλλιστα θα μπορούσε να είναι  «μπελάδες με το ζόρι»  Η  ακόμα «δουλειά δεν είχε ο διάβολος….»

Κι αυτό γιατί  είναι δεύτερη φορά που ξεκοκαλίζω φτερούγες και ενώ την πρώτη φορά  είχα μάθει στην εντέλεια τον τρόπο , 
σήμερα που καταπιάστηκα πάλι τον είχα ξεχάσει   και παιδεύτηκα .. 

Τον  ξαναθυμήθηκα στα τελευταία κομμάτια βέβαια , αλλά αν ξανα επιχειρήσω ύστερα από  από πέντε –έξι χρόνια  πάλι θα την πατήσω .. Και να πεις πως είναι δύσκολη διαδικασία …… 

Εδώ σας έχω  τον τρόπο .... αν σας ενδιαφέρει 
https://1diavazo1.blogspot.com/2012/11/blog-post_19.html


Αυτή τη φορά , οι φτερούγες έγιναν στην ψηστιέρα καραμελωμένες  με σάλτσα μπάρμπεκιου η οποία περιείχε  όλα όσα λένε οι συνταγές  δλδ κρεμμύδι,  σκόρδο , κέτσαπ , πιπερόριζα  λάδια –ξύδια και όλα όσα τέλος πάντων γνωρίζετε , αλλά και  μερικά  μπαχαρικά  και σάλτσες δικής μου παραγωγής , όπως το φύλλο κουρκουμά σε σκόνη που μυρίζει υπέροχα .


 λίγο πριν  τελειώσει το ψήσιμό τους τις βούτηξα  στην μπάρμπεκιου  και τις άφησα να ψήνονται για πέντε λεπτά  ακόμα .


Τις συνοδεύουμε  με ότι μας αρέσει , αλλά για μένα  το ρύζι μπασμάτι είναι το ιδανικό


Υ.Γ Καλό είναι να έχουμε καλά , κοφτερά μαχαίρι.
Υ.Γ 2 Πριν αρχίσω το ψήσιμο τις πέρασα  σε καλαμάκια για να μην μετακινούνται στην σχάρα όταν τις γυρίζω   

Δεν υπάρχουν σχόλια: