Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κολοκάσι

 


  Δεν το γνώριζα,   δεν το είχα δοκιμάσει , μέχρι που το φύτεψα σε γλάστρα και το έμαθα , το μαγείρεψα και το δοκίμασα. 





Γιατί στην γλάστρα και όχι αγορά απ το σούπερ μάρκετ ? Γιατί δεν είμαι περίεργη μόνο για νέα φαγητά , αλλά και για τα ίδια τα φυτά και τα λαχανικά . Πως μεγαλώνουν , τι παρουσιάζουν , τι άνθος κάνουν  τι καρπό κλπ κλπ. Κι έτσι  στο μπαλκόνι μου θα δεί κάποιος ένα τζίντζερ δίπλα  σε ένα μικρούλη λίτσις  που δεν λέει να πάρει τ απάνω του , παραδίπλα δυο ρίζες κουρκουμά με τα μεγάλα του φύλλα, τις πιπεριές Habanero και παραπέρα  τα φρούτα του δράκου που τα προσέχω ως κόρη οφθαλμού. 

Για το κολοκάσι διάβασα  αρκετά και μπερδεύτηκα κυρίως γιατί πρόκειται για τρόφιμο και έπρεπε να είμαι προσεκτική .


Δεν το έπλυνα , άλλοι είδα πως το πλένουν, το καθάρισα και το έκοψα όπως έπρεπε και το μαγείρεψα σκέτο, μην βάζοντας μέσα κρέας , για να μπορέσω να καταλάβω την γεύση του. 
Δεν είχε. 
Η υφή του ήταν σαν "κρεμώδης " πατάτα χωρίς γεύση  και πιστεύω ότι στην συνταγή που έκανε ο Πετρετζίκης  κάνοντάς το πουρέ θα ήταν καλύτερο . 

Δεν ξέρω . Ίσως είναι που δεν το έχω συνηθίσει και γι αυτό δεν μ άρεσε . 
Με όσους κονδύλους  περίσσεψαν θα προσπαθήσω να φτιάξω κάτι άλλο - δεν ξέρω τι - αλλά με κρέας δεν το φτιάχνω γιατί θα το φάω με το ζόρι , και  τα "μάτια" που είχαν πάνω τους οι κόνδυλοι θα τα φυτέψω.. 

Στο κάτω κάτω κάνουν μια εντυπωσιακή πρασινάδα , 
όμοια μ αυτήν που κάνει το καλλωπιστικό φυτό "αυτί του ελέφαντα " Αν το έχετε μην το φάτε .Μοιάζει πολύ με το κολοκάσι αλλά είναι δηλητήριο . ( Και το κολοκάσι τοξικό είναι, και γιαυτό δεν τρώγεται ωμό) 

κολοκάσι 
 Η συνταγή απλή 
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια που καθαρίσαμε , μέχρι να χρυσίσουν ρίχνουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο , και όταν τσιγαριστεί κι αυτό ρίχνουμε ντομάτα και σέλινο και ζεστό νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κολοκάσι . Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε ρίχνοντας και λίγο λεμόνι.   

ΣΣ Αυτό που, δεν ακολουθώ την πεπατημένη εκθιάζοντας με ενθουσιασμό τις συνταγές που μαγειρεύω πρέπει να το προσέξω??   
Όχι ...θα είναι σαν να κοροϊδεύω ακόμα και τον εαυτό μου.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: