Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Chenopodium ...και τα λοιπά και τα λοιπά..




Εν αρχή είν ο λόγος που ομολογώ δεν ξέρω από πού έρχεται. 
Μετά ακολουθούν οι διατροφολόγοι που επίσης δεν ξέρω αν πληρώνονται όπως οι γιατροί για να διαδώσουν ένα νέο προϊόν .
Μετά ακολουθούν ο τύπος, 
και το διαδίκτυο με τις διάφορες Food περσόνες που όλο και έχουν το κατιτίς τους 
θες απ τις διαφημίσεις στα blog τους 
θες απ τα like ( ότι του λείπει δηλαδή του καθενός για να επιβεβαιωθεί ως άτομο) 

... και μετά ? και μετά?? 

 Μετά ακολουθούμε εμείς οι γυναίκες ως μιμητικά πανέμορφα ζωάκια και κυρίως εμείς οι γυναίκες που έχουμε το πάνω χέρι στο σπίτι και το έτερον ήμισυ δεν έχει το σθένος να μας φέρει αντίρρηση σχετικά με ότι τον μπουκώνουμε για το καλό του. 

‘Όπως βλέπετε δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω αφού κι εγώ το μαγείρεψα  αυτό το πράγμα 
άσχετα αν το έκανα για να έχω  άποψη και λόγους να το βρίζω .. 

Το ότι οι θρεπτικές του ουσίες είναι παρόμοιες με αυτές των άλλων σιτηρών δεν το συζητάει κανένας ..αλλά και ποιος να το συζητήσει αφού ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε το 2013 ως το "Διεθνές Έτος της Quinoa". ( Ο λόγος  που γράψαμε στην αρχή??? ) 
Γιατί καλά καταλάβατε  ..για την κινόα  μιλάμε . 

Το γονιδίωμα της quinoa αποκωδικοποιήθηκε το 2017 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του King Abdullah στη Σαουδική Αραβία. Μέσω της γενετικής μηχανικής , το φυτό τροποποιείται ώστε να έχει υψηλότερη απόδοση καλλιέργειας , βελτιωμένη ανοχή στη θερμότητα και το βιοτικό στρες και μεγαλύτερη γλυκύτητα μέσω της αναστολής της σαπωνίνης. 

Αυτά τα  ολίγα ενημερωτικά και ας πάμε στην μαγειρική με Κινόα .. 

Εδώ ως σαλάτα  συνοδευτικό ψαριού 

Απαίσιο φαγητό όπως και να το μαγειρέψεις .. 
Την μαγείρεψα με πολλούς τρόπους 
την έκανα συνοδευτικό άλλον πιάτων, 
την χρησιμοποίησα σε σαλάτα ( μέχρι που σκέφτηκα απ την υφή των βρασμένων σπόρων να την κάνω χαλβά..) 
μια λέξη μπορεί μόνο να την χαρακτηρίσει , αλλά δεν μου επιτρέπεται να την γράψω.. 

Οπότε , πάει και η κινόα στην άκρη μαζί με τις άλλες υπερτροφές , και ας μην ζήσω 105 χρόνια ..ας ζήσω μόνο 90 αλλά 
νόστιμα, 
πικάντικα , και κυρίως ελληνικά .. 
έστω και μη αποδεκτά απ την κακώς εννοούμενη υγιεινή διατροφή. 

Σας φιλώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: