Τόσο απλά που δεν χρειάζεται συνταγή ..
Δροσερά μαζί με παγωτό
αλλά και σκέτα ..έτσι για να ανοίγεις το ψυγείο το απόγευμα και να υπάρχει μέσα κάτι σοκολατένιο..
Α !! και νηστίσιμα αφού η κουβερτούρα έχει μέσα λίγη φυτική κρέμα..
Με φόντο οινοπνεύματα και λικέρ που τους ταιριάζουν..
Και μια κουταλιά μελωμένη και μυρωδάτη ..
Και επειδή μου ζητήσατε την συνταγή και σας την έδωσα απ το f/b την αντιγράφω κι εδώ..
Ελιά Μαϊστρα Σιγά την συνταγή βρε Μελιλοτίτα !!
Βράζεις τα αχλάδια ( χωρίς να τα λιώσεις ) σε ένα σιρόπι ελάχιστα πιο πυκνό απ της κομπόστας , βάζοντας μέσα ότι μυρωδικό θέλεις μετά τα βάζεις στο ψυγείο ( εκτός σιροπίου ) για να κρυώσουν , αλλά και να στεγνώσουν όσο γίνεται και μετά τα βουτάς σε λιωμένη κουβερτούρα ( με προσοχή μην τα ταλαιπωρήσεις ή σου σπάσει το κοτσάνι ) στην οποία βάζεις λίγη κρέμα γάλακτος ( οσο πιο πολύ κρέμα βάλεις τόσο πιο μαλακή θα γίνει η επικάλυψη )
Αν δεν βάλεις καθόλου θα έχεις το αποτέλεσμα που ήθελα εγώ .. να τα δαγκώνεις και να κάνουν κρατς ..αλλά δεν τα κατάφερα .. Α ! Την ώρα που βράζουν τα αχλάδια να τα σκεπάσεις με ένα αντικολλητικό χαρτί και μετα με το καπάκι για να κρατήσουν το χρώμα τους και την κουβερτούρα να την λιώσεις σε μικρό και στενό σκεύος για να μη σε δυσκολέψουν στην βούτα ... Νταξ ???????????
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου