Χωρίς χασαπομάχαιρα
καλέμια μπαλτάδες και λοιπές
δυνάμεις καταδρομών..
Μόνο
με ένα μαχαίρι απ αυτά που βρίσκονται στο συρτάρι μας ανενεργά γιατί δεν κόβουν..
Όμως
Κόβουμε
την κολοκύθα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα και μέχρι εκεί
είναι η αγωνία μας Χα!χα!χα!
Η
αλήθεια είναι πως πάντα το σκεπτόμουν να
αγοράσω κίτρινη κολοκύθα γιατί με φόβιζε το καθάρισμα .. Είναι πολύ δύσκολο
και χρειάζεται αρκετή ώρα ..
Σήμερα
, περνώντας από ένα πάγκο της λαϊκής αγοράς ψυχανεμίστηκα ότι κάποιος μου
έβγαλε τη γλώσσα..Κάνω αμέσως πεζό
όπισθεν ..και ναι…Μια κολοκύθα με κορόιδευε.
Και εμένα μη με τσιγκλήσεις ..Τούρκος γίνομαι ..
- Πόσα
κιλά είναι η κολοκύθα μάστορα?
- Τέσσερα
μου λέει …
Την
βουτάω , την πάω σπίτι την βάζω σ ένα τραπέζι ανάβω τσιγάρο και αρχίσαμε μεταξύ
μας τις φονικές ματιές… Προηγουμένως
είχα κοιτάξει στην Google για
να πάρω μια βοήθεια και έπεσα στο μπλογκ μιας φίλης ..της Κικής .. Όμως δεν είχα τα κατάλληλα
μαχαίρια.. ( και κάτι χεράκια που διέκρινα στην φωτό.. εμείς , δεεεν.... )
Τελικά
πήρα την απόφαση να κάνω κάτι ..του κεφαλιού μου ως συνήθως
Την
έκοψα σε μεγάλα κομμάτια μ ένα μαχαίρι με πλατιά λάμα και κόβοντάς την (αφού καθάρισα σπόρια και ίνες) μου ήρθε η φλασιά της φυγόπονης και της τεμπέλας.
Θα την βράσω με το φλούδι σκέφτηκα.
-
Χα χα
μου λέει ..Θα χάσω μέρος απ την νοστιμιά μου , μου απαντά..
Άλλο
τσιγάρο…νέα φλασιά ..
- Θα
σε ατμοβράσω ελαφριά και μετά θα σε
καθαρίσω Χαχαχαχαχα!!
Δεν
πρόλαβε να βγάλει άχνα ..σε δέκα λεπτά ήταν έτοιμη για καθάρισμα
Ομολογώ πως το καθάρισμα της πατάτας είναι δύσκολο
και θέλει και πιο πολύ ώρα
Αφού
σας λέω βρε σεις … Οι μεγάλες ανακαλύψεις από τεμπέλες γίνονται…
Σ.Σ.
Προσέξατε το μαχαίρι δίπλα στο πιάτο εε??Ούτε ψωμί δεν κόβει..
6 σχόλια:
Έχω διαβάσει οτι την ψήνουν και στον φούρνο με την φλούδα. Αλλά στον ατμό σίγουρα είναι πιο γρήγορα!!!!! Well done!!!
Ναι Μαριμάρ Την ψήνουν και θα πρέπει να γίνεται και πολύ όμορφη..Το είχα δεί σε εκπομπή του Jamie Oliver
Δεν το έκανα ποτέ ακριβώς γι αυτό που λές κι εσύ..Ο χρόνος .. και η ζέστη.. :) :)
!!!! Και τις απέφευγα για το δύσκολο καθάρισμά τους!
Να είσαι καλά βρε Ελιά!
Βασιλική με αναγκάζεις να σε μαλώσω!!
Μα είναι δυνατόν να έχεις φίλη την μεγαλύτερη τεμπέλα του κόσμου και να μην την ρωτάς πως γίνονται τα δύσκολα εύκολα???
χα!χα! Φοβερή είσαι!
Αμα σου πω και'γω προχτές τις κοιτούσα με κοιτούσαν μάλιστα μια ήταν και ζωγραφισμένη και στο τσακ δεν την βούτηξα.
Είναι άγνωστο προϊόν για μένα και θα ψάχνω στο ιντερνετ για συνταγές γιαυτό ανέβαλα για άλλη φορά τουλάχιστον να μου τη χαρίσουν να μην την πληρώσω.(πιο πονηρή εγώ!)
Θέλω να δω μετά την την έκανες:))
Φιλάκια πολλά σου στέλνω!
Ζουζού μου θα την κάνω πίτα γλυκιά!!
Αλά με συνταγή παλιά της γιαγιάς μου..
Θα την έφτιαχνα σήμερα αλλά επειδή είμαι στη διαδικασία να τελειώσω το μελιτζανάκι τουρσί που άρχισα , η επόμενη ανάρτησή μου θα είναι η κολοκυθόπιτα ...
Φιλιά κι από μένα!!
Δημοσίευση σχολίου