Και μιά πρέζα κιτρινόριζα ( Κουρκουμάς )
Με σκληρό αλεύρι
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί καλά, αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε κόβουμε , απλώνουμε λίγο να τραβήξουν και τα βράζουμε για ενα λεπτό περίπου..ανάλογα..
Μην βράσετε πολλά και για το βράδυ..Θα κολλήσουν ..
Αν θέλω να κάνω φρέσκα μακαρόνια για αποθήκευση , δεν τα αφήνω να τραβήξουν ..τα κάνω με το χέρι φολιές και τα βάζω αμέσως στην κατάψυξη.. εννοείται ελάχιστα πασπαλισμένα με αλεύρι
Με σκληρό αλεύρι
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί καλά, αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε κόβουμε , απλώνουμε λίγο να τραβήξουν και τα βράζουμε για ενα λεπτό περίπου..ανάλογα..
Μην βράσετε πολλά και για το βράδυ..Θα κολλήσουν ..
Αν θέλω να κάνω φρέσκα μακαρόνια για αποθήκευση , δεν τα αφήνω να τραβήξουν ..τα κάνω με το χέρι φολιές και τα βάζω αμέσως στην κατάψυξη.. εννοείται ελάχιστα πασπαλισμένα με αλεύρι
Μη με ρωτήσετε πόσες μερίδες βγάζουν 100γρμ. αλεύρι
Σας το έχω ξαναπεί :
Όταν βράσω ένα πακέτο μακαρόνια δεν μου φτάνουν για το βράδυ..
Και μη μου πείτε ο σκύλος...αυτός δεν τρώει μακαρόνια..
2 σχόλια:
Τελικά ΝΑΙ! Κάπου απουσίαζα...
Θα τα φτιάξω, δεν θα μου γλιτώσουν!
Ζ.
Να δείς που μετά, αυτά του εμπορίου δεν θα σου αρέσουν..Και πρόσεξε!! Οσο και μακαρονάς να είναι κάποιος
δεν βάζουμε στο πιάτο μας την ίδια ποσότητα με τα "έτοιμα"
Είναι πολύ χορταστικά!!
Δημοσίευση σχολίου