Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Τα " απαγορευμένα "
Όσοι με ξέρουν καλά και όχι απ τα  social media , γνωρίζουν πως δεν μ αρέσει να προκαλώ, εκτός και αν κάποιοι το παρακάνουν με τις εμμονές τους νομίζοντας πως επειδή δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους , τους παραδέχεσαι κιόλας . 

Περί διατροφής ο λόγος για την οποία έχουν ξεσαλώσει οι χορτοφάγοι, ωμοφάγοι που ως σύγχρονοι λωτοφάγοι  ζουν στον Νιρβάνα τους  ανίκανοι να σκεφτούν τίποτα άλλο παρά μόνο τι θα φάνε για να ζήσουν περισσότερο , έχοντας συμπαραστάτες τους διαιτολόγους , τα αντίστοιχα κινήματα , τις εταιρείες υγιεινών  τάχα  προϊόντων διατροφής , που βεβαίως όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους . 

Και σου έρχεται η μαντάμ αγκαζέ με τον κυριούλη της  και απ τη μιά σου κουνούν το δάχτυλο αν τολμήσεις να μην πας στα λεγόμενα " ελληνικά Σούπερ Μάρκετ " και απ την άλλη γεμίζουν τα ντουλάπια τους με πάσης φύσεως σακουλάκια με παρασκευάσματα π.χ. υγιεινού πρωινού , φυτικές ίνες δηλαδή, που τους σύστησε ο γιατρός τους, ο διατροφολόγος τους , ή η γειτόνισσα και που για να χρειάζονται φυτικές ίνες κάποιο πρόβλημα θα έχουν με το έντερο τους - φυσικά απ τις ακατάλληλες τροφές  που τρώνε- και αλίμονό σου αν τολμήσεις να ψελλίσεις πως δεν πρέπει να τρώνε ψεύτικο ψωμί χωρίς καθόλου φ. ίνες . 

Κι αν καμιά φορά και σπάνια φάνε κανέναν ντάκο ή κρίθινο παξιμάδι  θα το κάνουν όχι για λόγους υγείας αλλά για να θυμηθούν το χωριό τους. 
Δεν πάει πολύς καιρός , που μια κυρά , μου καμάρωνε πως έκανε τοστ με μισό κιλό βούτυρο κατά της χοληστερίνης και πέντε έξι φέτες τυρί  και βεβαίως χωρίς ζαμπόν  γιατί έκανε δίαιτα . 


Ε Ναί !  Κάτι τέτοιους , μ αρέσει να τους προκαλώ εν γνώση μου για την έκφραση αηδίας που θα πάρουν ακούγοντας και μόνο την λέξη πατσά ή συκώτι .
 Και διασκεδάζω γμτ !!  Διασκεδάζω ! Και ας πεθάνουν αυτοί στα 150 χρόνια κι εγώ κάτω των 100 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: