Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Αδέσποτο πρωινό





Και το λέω αδέσποτο γιατί δεν είναι δικής μου επινόησης..κάπου το είδα αλλά δεν θυμάμαι που..

Συνήθως το δικό μου πρωινό αποτελείται από χθεσινά φαγητά αφού μισώ τα κουλουράκια τις φρυγανιές , τα μέλια και τα βούτυρα.
 Σήμερα που δεν είχε περισσέψει τίποτα από χθες και πεινούσα πάρα πολύ αναγκάστηκα να φτιάξω με τα χεράκια μου , κάτι που είχα διαβάσει..
Η είδηση είναι, πως είναι πολύ χορταστικό , αφού μπόρεσα να φάω μόνο τις δυο φέτες απ τις τέσσερις που έφτιαξα.. Απίστευτο αλλά αληθινό..

Έφτιαξα μια ομελέτα από τρία αυγά, έβαλα μέσα μπέικον , τα πράσινα μέρη φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα , τυρί , αλάτι και πιπέρι .

Έβγαλα με προσοχή την ψίχα από τις φέτες του ψωμιού για να μπορώ να την ξαναβάλω πάλι και στο τηγάνι , με την ομελέτα μέσα .





Σε μισό λεπτό σκέπασα τις φέτες με το καπάκι – ψίχα και τις γύρισα να ψηθούν και απ την άλλη μεριά..



Αυτό ήταν .. Δύσκολο ??


Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο στα κάρβουνα ή στο γκρίλ

( Με λεμονάτη σάλτσα ) 








 Κατ αρχήν ακονίζετε καλά τα μαχαίρια σας . 




Μετά μαχαιρώνετε το κοτόπουλο απ την μεριά του στήθους από πάνω μέχρι κάτω όπως θα ανοίγατε το στέρνο κάποιου για εγχείρηση καρδιάς..( τι γράφω παναγία μου !! ) Το επόμενο βήμα είναι να το χτυπήσετε καλά με τον μπάτη και αρκετά καλά στο στήθος και στα πόδια . 



Το αλατοπιπερώνετε προσθέτετε ρίγανη και πάπρικα αν σας αρέσει , το βάζετε στην σχάρα προσέχοντας τις φτερούγες να μην ακουμπάνε πολύ στο σώμα και το εμποδίζουν να ψηθεί και το βάζετε ή στην κάρβουνα ή στο γκρίλ . 

Και στις δυό περιπτώσεις το βάζετε σε δυνατή φωτιά κανένα δεκάλεπτο γυρνώντας την σχάρα από μια φορά για κάθε πλευρά και μετά ή τραβάτε τα κάρβουνα στην άκρη να χαμηλώσει η θερμοκρασία ή  κατεβάζετε την σχάρα στο φούρνο σκεπάζοντας το με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί  και το αφήνετε περίπου μια ώρα ανάλογα το μέγεθος του κοτόπουλου γυρίζοντας το κατά διαστήματα . 

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο , όταν πιάσουμε την άκρη του ποδιού του και προσπαθήσουμε να την στρίψουμε .. αν στρίβει εύκολα , αρα ξεκολλάει η σάρκα απ το κόκαλο , τότε είναι έτοιμο.. ( Το πώς , φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία ) 

Λεμονάτη σάλτσα 

 Αν ψήσετε το κοτόπουλο στο γκρίλ , οπωσδήποτε θα βάλετε από κάτω ένα ταψάκι για να πέφτουν τα υγρά . ( Μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο νερό στο ταψί μην σας καεί ). Αυτό το ζουμάκι δεν το πετάμε αλλά φτιάχνουμε την σάλτσα μας. 

 Υλικά 
 1 κούπα τσαγιού απ το υγρό του ταψιού 
 ½ κούπα τσαγιού λεμόνι ( εγώ βάζω σχεδόν μια κούπα λεμόνι ) 
 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα , 
 1 και ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι , 
 ελάχιστο λάδι , αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι . 

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση όλα τα υλικά εκτός απ το αλεύρι .. Αυτό το διαλύεται με λίγο κρύο νερό και μετα ρίχνεται λίγο ζωμό απ αυτόν που βράζετε (όπως στο αυγολέμονο) και το ρίχνετε στο κατσαρόλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει .. 
Αν σας παρασφίξει ρίξτε λίγο νερό .. 





Υ.Γ  Αντί ζωμού απ το κοτόπουλο , θα βάλουμε νερό σκέτο ή με Κνορ σε περίπτωση που το ψήσουμε στα κάρβουνα οπότε είναι αδύνατο να μαζέψουμε τα υγρά του..