Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κάτι σαν.... κάτι σαν κόλαση
Κόλαση στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική ονομάζουμε  κάτι απαγορευμένο..  
Και επειδή υπάρχουμε κι εμείς  οι άτυχοι που μας απαγορεύεται διά ροπάλου  να φάμε κουκιά ή φάβα , ψάχνουμε να βρούμε  υποκατάστατα  με  επιτρεπόμενα υλικά  που συνοδεύονται  με την απαραίτητη φαντασία , όχι  για το πώς θα φτιάξουμε την συνταγή αλλά όταν την τρώμε να φανταζόμαστε  κουκιά και φάβες.  

Το κύριο υλικό μας είναι βρασμένα  μαυρομάτικα  φασολάκια . Τα υπόλοιπα  αφορούν  το γούστο μας . 
Εδώ  εκτός απ τα φασόλια έχω  ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριά,  ντομάτα  μόνο την σάρκα της και  καπαρόκουμπα.. Στο τέλος προσθέτω μπόλικη ρίγανη  ( Στο νησί μου  τα  ξερά  κουκιά τα τρώμε  ζεστά , πασπαλισμένα με ντόπια ρίγανη* και περιχυμένα  με φρέσκο Μυτιληνιό  λάδι )

  

Η παρασκευή  απλή .. Περνάμε λίγα –λίγα   τα φασόλια απ το μούλτι  και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λεκανίτσα  που το χτυπάμε προσθέτοντας λάδι  και ξύδι. Αφού το φέρουμε στην πυκνότητα που μας αρέσει ρίχνουμε μέσα  τα ψιλοκομμένα ( με το μαχαίρι ) λαχανικά, και την ρίγανη.. Αυτό ήταν ..Η το τρώμε σαν σαλάτα  ή σαν άλειμμα..  Στην φωτογραφία  ως μεζές  μαζί με παστές σαρδελίτσες.. Όχι  Μυτιληνιές.. Σαν … Σαν Μυτιληνιές

* Ρίγανη τονίζω την ντόπια  γιατί σαν κι αυτήν δεν υπάρχει , το έχω γράψει κι άλλη φορά. Ακόμα κι αυτήν που αγόρασα  από Μυτιληνιό μαγαζί  στην Αθηνάς με Λεσβιακά προϊόντα  , δεν έχει καμιά σχέση..