Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Τα γλυκά σουτζούκια του ΦθινοπώρουΈτοιμες οι "αρμαθιές" περιμένουν με υπομονή να ετοιμαστεί η μουσταλευριά 

Ζαχαροπλαστική  στον κήπο που θα ζήλευε ακόμα  και ο  Τζέϊμι Όλιβερ 


Βάπτισμα 
Το τελείωμα  των σουτζουκιών   θα το αναλάβει ο αέρας ( όπως και στα αλλαντικά )


Όποτε ακούω να μιλάνε  για  «μπάρες»  αυτό το μικρό κολατσιό που μας βοηθάει να συνεχίσουμε  την δουλειά μας  ή το μάθημα στο σχολείο , το μυαλό μου πάει στα σουτζούκια από καρυδόψιχα  περασμένη σε κλωστή  και βουτηγμένη  σε μουσταλευριά ..

Θα μπορούσες  να τα ονομάσεις  απλά Ενέργεια ..Όπως  το μέλι με τα καρύδια .. 
Έχω μάθει πια να μην αναρωτιέμαι γιατί τέτοιες  τροφές να μην υπάρχουν τουλάχιστον  στο διαιτολόγιο των μαθητών  στην θέση  άλλων σνακς που όλοι γνωρίζουμε.. 

Επίσης δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω κήρυγμα  στον άλλον για τίποτα ακόμα και αν πρέπει να τρώει σκουπίδια ή όχι.. Δεν αξίζει κα τον κόπο εξ άλλου..

Στο σπίτι μας  όπως  γράφω στην ανάρτηση  εδώ την μουσταλευριά την φτιάχναμε από σύκα  που ίσως να μην είναι γνωστή σε άλλες περιοχές  αφού  όταν το αναφέρω  ακούγετε περίεργο στους άλλους.. 

Όμως είτε με σύκα είτε με σταφύλια  η νοστιμιά και στα σουτζούκια  είναι η ίδια .. 
Αυτόν το μήνα είναι η εποχή  του μούστου και ότι μπορεί να φτιάξεις απ αυτόν .. Μουσταλευριά,  μουστοκούλουρα , ρετσέλια …. 

Με χαρά είδα  μια ανάρτηση  του φίλου  Γιάννη -απ την Σκύρο αν δεν κάνω λάθος -   στο f/b να ετοιμάζεται να φτιάξει σουτζούκια  . 

Τον παρακάλεσα να φωτογραφίσει όλη την διαδικασία και το έκανε .. Τον ευχαριστώ  και δημοσιεύω τις φωτογραφίες του για να δούμε αλλά και ορισμένοι να θυμηθούμε..

Αν φτιάξετε μουσταλευριά  κάντε μια δοκιμή να φτιάξετε  μερικά σουτζούκια για τον χειμώνα..

Θα σας ενθουσιάσουν