Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Καπουτσίνος ! μυρωδάτος , πικάντικος και λουλουδένιος










Αν παρεμπιπτόντως έχετε καλλιεργήσει καπουτσίνους μαζέψτε τα σποράκια του μαζί με λίγα κλειστά  λουλούδια του και φτιάξτε τουρσί.

Είναι πικάντικο , εύκολο και αλλού το χρησιμοποιούν  για να αντικαταστήσουν την κάπαρη που για μερικούς είναι δύσκολο να την βρουν.

Αυτή την εποχή οι καπουτσίνοι έχουν ανθίσει και είδη αρχίζουν να κάνουν και σπόρους.
Μαζέψτε τους τρυφερούς , πλύνετε τους και βάλτε τους σε ένα βαζάκι με αλάτι και ξύδι ..
Δεν είναι ανάγκη να γεμίσει ..Θα προσθέτετε κάθε τόσο , και στο τέλος του καλοκαιριού ήδη θα είναι γεμάτο ..

Αν λοιπόν σας αρέσουν  οι περίεργες και πικάντικες γεύσεις σας το προτείνω..και
μή φοβάστε..
Ο,τι περίεργο  σας προτείνω  , να ξέρετε ότι το έχω δοκιμάσει πρώτη εγώ.

Υ.Γ. Προσωπικά εγώ δεν μαζεύω μόνο τους τρυφερούς σπόρους αλλά και τους μεγαλύτερους .Το μούλτι  που χρησιμοποιώ  για να κάνω σάλτσες κάνει θαύματα  ..