Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



Εκτός απ το περίσσευμα  καρδιάς, και αγάπης , έχουμε κι άλλα περισσεύματα..
Φαγητού.. και μάλιστα ρεβιθάδας νησιώτικης  στον φούρνο..
Και κάνει ζέστη..και δεν έχεις κέφι να κάτσεις κανά δίωρο  μες στη κουζίνα και πεινάς κιόλας..

Παίρνεις λοιπόν τα ρεβίθια  που περίσσεψαν , τα πολτοποιείς  και τα ανακατεύεις  με δυό φέτες ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο.

Τρίβεις ένα κρεμμύδια  και το προσθέτεις στο μείγμα  με αλάτι πιπέρι αλλά κυρίως μπόλικο κύμινο.

Ετοιμάζεις  τρία πιάτα με υλικά παναρίσματος..

Πλάθεις τους κεφτέδες και τους πανάρεις με τη γνωστή σειρά ..Αλεύρι , αυγό, φρυγανιά..
Μετά τηγάνι.. 
και σερβίρισμα  με μια καταπράσινη σαλάτα ..και τσίπουρο..

Ξέρω..
Αμάν πάλι με τα τηγανιτά σου θα μου πεις..
Αδυναμίες …τι να κάνουμε…

Α!  Αν είσαι τεμπέλα και βαριέσαι να βγεις έξω να πάρεις  φρυγανιά που δεν έχεις κάνε αυτό που έκανα εγώ..
Αντικατέστησε τη με ψιλοσπασμένα πατατάκια τσίπς ..

τα δικά μου ήταν  με πάπρικα..