Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Και να τα σφουγκάτα και να οι γκιουζλεμέδες και να .....




Εύκολο
Νόστιμο 
Μυρωδάτο
Τρώγεται κυρίως κρύο
και μου θυμίζει Κράτηγο κι Ασώματο, 
εκεί  που είχαμε πάει εκδρομή με το δημοτικό

Ελάχιστα τα υλικά 
με μια ιδιαιτερότητα: 
το μάραθο.. 
που αν δεν το έχουμε, ούτε σφουγκάτο κάνουμε 
ούτε ντολμάδες γιαλαντζί

Σε τούτο δω έχω βάλει :
3 πατάτες βρασμένες  και λιωμένες με το πιρούνι
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 
3 κολοκύθια τριμμένα 
Λίγο δυόσμο
ένα μάτσο μάραθο 
6 αυγά
αλάτι


Είχα σκοπό να σας φωτογραφίσω την διαδικασία παρασκευής  του σφουγκάτου βήμα βήμα , 
αλλά έμπλεξα  σε μια παρέα όπου η συζήτησή μας ήταν πως λέγεται ο κόκορας στα  αγγλικά
Εγώ ως συνήθως αναρωτήθηκα  πως ζητούν οι Άγγλοι σε ένα ελληνικό εστιατόριο 
τον κόκορα κρασάτο
και τέτοια
και μετά ήταν αργά για να βγάλω και φωτογραφίες 
γιατί εν τω μεταξύ πείνασα και έπρεπε να τελειώσω το φαγητό




και στο κάτω κάτω σιγά τους Άγγλους.. 
Όπως θέλει ο καθένας λέει το πουλί του.. οι έλληνες πολιτικοί το λένε τουϊτερ..



Αυτάααααα..