Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Περέκ ( My way )

Ζύμη μόνο με νερό αλάτι κι αλεύρι

Πρόλογος ( Οπως λέμε ορντέβρ )
Το πόσο μ αρέσει να "ακούω"  τί λέγεται πίσω απ την πλάτη μου δεν περιγράφεται.
Αλλά πιο πολύ μ αρέσει   η κλωτσιά  που τους έρχεται απ το πουθενά , και όχι πως τους ενοχλεί, απλά  αναρωτιούνται .
Βέβαια  πως σε στόλιζαν κανονικά ούτε περνάει απ το μυαλό τους ..
Ως " πόντια " λοιπόν ( επίθετο που το νομίζουν για βρισιά , γιατί αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις σκέψεις σου τους σουτάρεις μεγαλοπρεπώς και ξεκινάς να  φτιάξεις ποντιακά περέκ  για να δικαιολογήσεις  το παρατσούκλι  που σου κόλλησαν μεν , και  να κάνεις τραπέζι στους πραγματικούς φίλους σου δε.

Το σκεύος των Ποντίων το λένε σατς   .. Το δικό μου είναι γουώκ αναποδογυρισμένο .. 




Τα περέκ τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος μέσα σε πάνινη  σακούλα..Κρατάνε ένα χρόνο. 


Έτοιμα , με γέμιση τυριού ( φέτας ) Κανονικά γίνονται με περισσότερα  φύλλα 

 Κι όταν ανοίγεις τον φούρνο  για τα περέκ..κάνεις και ένα ψωμί..
Και οι Ελιές Μαίστρες τι άλλο ψωμί θα έκαναν από λιόψωμο ??

Με ελιές και μυτιληνιά ρίγανη ..

Σ.Σ τα περέκ αφού τα βρέξουμε λίγο τα βάζουμε στο τηγάνι με γέμιση της αρεσκείας μας..
2 φύλλα  ένα πάνω ένα κάτω.. Συνήθως τυρί ..