Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Βασιλικός και Πέστο



Μη σας μπευρδεύει το γουδί το ίδιο γίνεται και στο μούλτι..αλλά εγώ έχω λόξα με τα γουδιά..

Το Πέστο δεν ανήκει στα παραδοσιακά  μας φαγητά
Ανήκει όμως στην Μεσογειακή κουζίνα αφού είναι Ιταλική σάλτσα μακαρονιών
και ξέρω πως την ζητάτε  στα ιταλικά εστιατόρια που πάτε καθώς και στα σούπερ μάρκετ..
Τα περισσότερα υλικά της άκρως ελληνικά
και πανεύκολη..
Και λέω τα περισσότερα γιατί δεν έχω δοκιμάσει ελληνική παρμεζάνα..
Επειδή το κύριο υλικό της είναι βασιλικός δεν μπορούμε  να πούμε πως είναι εποχιακή σάλτσα αφού μπορούμε και τον χειμώνα να φτιάξουμε αντικαθιστώντας τον βασιλικό με φρέσκο μαϊντανό μαζί με  αποξηραμένο βασιλικό

Η συνταγή απλή όσο και η παρασκευή της
Υλικά για 300 γραμ.
25 γραμ. φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα αλάτι
50 γραμ. κουκουνάρια
50 γραμ. παρμεζάνα
100γραμ. ελαιόλαδο
 Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ προσέχοντας το αλάτι λόγω της παρμεζάνας.
Φροντίζουμε η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και παχύρρευστη..