tag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post5467324542207197610..comments2023-11-04T20:20:53.652+02:00Comments on Οτι περνα απ το στομαχι: ΤσατσιμπέλιΕλιά Μαϊστραhttp://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-62030169355439954132013-09-06T18:56:25.248+03:002013-09-06T18:56:25.248+03:00zoyzoy μου τί συνταγή να σου δώσω ??
Αφού πάλι του...zoyzoy μου τί συνταγή να σου δώσω ??<br />Αφού πάλι του κεφαλιού μου έκανα?<br />Αν κοιτάξεις την σύνδεση ( για το ποντιακό τσατσιμπέλι ) που υπάρχει κάτω απ τα υστερόγραφα <br />και βγάλεις άκρη πές μου κι εμενα..<br />Πάντως μπορώ να σου πω την συνταγή που εκανα ...που αποκλείεται να είναι η σωστή..<br />Ζεματισα τις ντομάτες , τις ξεφλούδησα και τις πολτοποίησα<br />Τις έβαλα σε ένα τουλουπάνι και στραγγίξανε καλά..<br />Πολτοποίησα και πιπεριές φλωρίνης.<br />Τα έβαλα όλα σε μια κατσαρόλα συν τα μπαχαρικά και έφτιαξα μια πολύ πηχτή σάλτσα.. ( α! έβαλα και λίγο λάδι γιατί μου φαινόταν νερόβραστη)<br />Ολα με το μάτι αφού δεν την ήξερα τη συνταγή, ούτε κάν πως την τρώνε..<br />Μου είπαν πως είναι συνοδευτικό τσίπουρου και ότι βουτάνε μέσα μπουκιές ( φανταζομαι αλλους μεζεδες..)<br /><br />Τώρα σ αυτά που γνωρίζω..<br />Το τσιμένι δεν μπαίνει στα φαγητά..Δεν ταιριάζει..<br />Στο μόνο φαγητό που το βαζω εγώ..και όχι πάντα..ειναι στα πολίτικα σουτζουκάκια.. και στο λαχματζούν..<br />Μερικές φορές όταν κανω λουκάνικα με μοσχαρίσιο κιμά ( γιατί συνήθως τα κάνω με χοιρινό )βάζω τσιμενι..<br />Μ αυτό που έχεις μπορεις να κάνεις παστουρμα και να το χρησιμοποιήσεις..<br />Μόλις ψυχρανει ο καιρός θα φτιαξω κι εγώ παστουρμα και θα στον δείξω..<br />:)Ελιά Μαϊστραhttps://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-87275122809686272602013-09-06T17:31:22.514+03:002013-09-06T17:31:22.514+03:00Ελίτσα μου τελικά την συνταγή δεν μας την έδωσες ν...Ελίτσα μου τελικά την συνταγή δεν μας την έδωσες να μας βγούν και τα δικά μας μάτια έξω.!<br />Αυτό το τσιμένι το'χε λατρέψει ο άντρας μου στον παστρουμά και κίνησε και μου το βρήκε.<br />Του'βαλα σ'ενα φαγητό δεν του άρεσε το φαγε με το ζόρι.Του το'βαλα σε δεύτερο γκρίνιαζε στο τρίτο μου το απαγόρευσε τελείως.<br />Τώρα μου λες τι θα το κάνω??<br /><br />zoyzoyhttps://www.blogger.com/profile/05575072982963348160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-68961438193632910592013-09-06T08:37:34.259+03:002013-09-06T08:37:34.259+03:00Frezia..
Είδες πως για χάρη σου φωτογράφισα
πρωϊ ...Frezia..<br />Είδες πως για χάρη σου φωτογράφισα <br />πρωϊ - πρωϊ το τσιμένι έτσι ώστε όταν πας σε καταστημα μπαχαρικών που το πουλάνε να μην μπερδευτείς..<br />Σε συμβουλεύω όμως να πάρεις τσιμένι σε σκόνη γιατί τα σποράκια είναι τόσο σκληρά που δεν σπάνε με τίποτα!!<br />Επίσης να το αποθηκεύσεις σε καλά κλειστό κουτί για να μην μυρίσει το ντουλάπι σου και τα υπόλοιπα μπαχαρικά σου<br /><br />(Αν φυτέψουμε τα σποράκια θα έχουμε ένα ωραιότατο τριφύλλι !! )<br />:)Ελιά Μαϊστραhttps://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-62640443565169164972013-09-06T08:30:51.571+03:002013-09-06T08:30:51.571+03:00marimar
Να φανταστείς ότι αντί για τσίπς και ξηρο...marimar<br /><br />Να φανταστείς ότι αντί για τσίπς και ξηρούς καρπούς βλέποντας τηλεόραση , προτιμώ τις τηγανιτές μικρές πιπεριές που καίνε βεβαίως.. <br />Μάθε μας κανενα φαγητό της Αιθιοπίας ή πές μου αν έχεις δημοσιεύσει κάτι τέτοιο στο μπλόγκ σου..<br />Ο Κώστας δεν λέει όχι πουθενα .. αλλά δεν του δίνω τέτοια..<br />:)Ελιά Μαϊστραhttps://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-2440454969753677262013-09-06T08:24:20.339+03:002013-09-06T08:24:20.339+03:00
Peps..
Νόστιμο και καίει !!
Τσιπουράκι δεν έχουμ...<br /> Peps..<br />Νόστιμο και καίει !!<br />Τσιπουράκι δεν έχουμε αλλά θα φροντίσουμε γι αυτό την επόμενη φορά!!<br />:)<br />Ελιά Μαϊστραhttps://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-11299077588345016432013-09-05T23:27:54.068+03:002013-09-05T23:27:54.068+03:00Τσιμένι που θα βρούμε παρακαλώ?
Την καληνύχτα μου!...Τσιμένι που θα βρούμε παρακαλώ?<br />Την καληνύχτα μου!Freziahttps://www.blogger.com/profile/06127660779343771373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-42086682518853699742013-09-05T22:38:07.624+03:002013-09-05T22:38:07.624+03:00Καφτερό τόσο το τρώω και εγώ χα χα χα Αλλά να ξέρ...Καφτερό τόσο το τρώω και εγώ χα χα χα Αλλά να ξέρεις ότι και το κόκκινο πιππέρι και το τσιμένι τα καταλαβαίνεις όταν έχει κρυώσει το φαγητό και αυτά έχουν αναπτύξει σε όλες τις κατευθύνσεις τα καφτερά .... πλοκάμια τους χα χα <br />Έχω γεννηθεί στην Αιθιοπία και τον χειμώνα μου έδωσαν αιθιοπικό πιπέρι που λέγεται μπερμπερέ και περιέχει περίπου 40 μπαχαρικά και είναι πολύ καφτερό. Έφτιαξα λοιπόν ένα αιθιοπικό φαγητό και πρόσθετα και εγώ σαν και σένα, γιατί μου φαινόταν ότι δεν ήταν αρκετά καφτερό. Ε, το κατάφερα να μας βγουν και τα δικά μας μάτια!!!<br />Ο "Κώστας" δομίμασε??? Αν και τα σκυλιά δεν νομίζω να τρώνε τα καφτερά. <br />Καλό βράδυ!!marimarhttps://www.blogger.com/profile/05341905372771319788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6967631913434237761.post-35710559280743562382013-09-05T22:28:42.632+03:002013-09-05T22:28:42.632+03:00Eida tsipouro kai kaftero mezedaki kai bika!!!!!
P...Eida tsipouro kai kaftero mezedaki kai bika!!!!!<br />Proti fora to akouo alla fainetai poli nostimo!!!pepshttps://www.blogger.com/profile/04528927378464496900noreply@blogger.com