Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Καλλιέργειες..και καλλιέργειες

Η φύση στο πιάτο σου
Όλα τα θαύματα για να τα ζήσεις χρειάζονται αγάπη ..
Έτσι και τούτο ..Και την προσοχή σου θέλει 
και το κανάκεμα του χρειάζεται 
και την καθημερινή του τροφή σε τακτά διαστήματα 
και την ξεκούρασή του αφού ο ύπνος θρέφει τα παιδιά όπως λένε. 
Έτσι θα το δεις να μεγαλώνει, να πληθαίνει μ ένα μαγικό τρόπο, και κατανοείς πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι προσωπική σου υπόθεση αλλά πως συμβάλλεις στην ανανέωση της ίδιας της ζωής ακριβώς όπως δεν είναι προσωπική σου υπόθεση και η γέννηση ενός παιδιού αν σκεφτείς πως αυτό το παιδί είναι η συνέχεια του κόσμου. 
Και που ανάλογα πως θα μεγαλώσει ή θα «χαθεί» απ την άχρηστη τροφή που του έδωσες παρασύροντας και όσους είναι γύρω του , ή θα μεταφέρει στους υπόλοιπους - και κατ επέκταση στον κόσμο - την δύναμή του, την ενέργειά του, την ομορφιά και την γεύση ελπίδας ότι τίποτα δεν χάνεται φτάνει να μην φοβηθείς την κούραση , την αγωνία, και αδιαφορώντας για τα εύκολα , και τα αμφιβόλου ποιότητας πρότυπα με τα οποία σε βομβαρδίζουν.. 

Γέννηση 

Όλα αυτά απαιτούν καλό προζύμι γιατί γι αυτό μιλάμε. Για το ψωμί .. 
Το ψωμί το αληθινό, το κοπιαστικό , το ψωμί που έχουμε ξεχάσει ..για χάρη  του κόσμου που καταφέραμε να δημιουργήσουμε. 
 Ο παραλληλισμός με το παιδί δεν είναι τυχαίος .. Είναι οι φάσεις που περνά στην ζωή του ο άνθρωπος .. Την νηπιακή ( το ξεκίνημα ), την παιδική ( την καλλιέργεια ) και την εφηβική ( το ζύμωμα του ψωμιού ) Και ουαί και αλίμονο αν στην εφηβική του φάση αφήσεις το προζύμι σου λάσκα.. 
 Τώρα είναι που θέλει παίδεμα .. αυστηρό παίδεμα και όχι πια κανακέματα και χάδια .. 
για  να σου βγεί σωστό ψωμί και όχι να γίνεται ψίχουλα και να διαλύεται στην πρώτη «μαχαιριά» , θα κουραστείς , αλλά θυμήσου το γνωστό «με τον ιδρώτα του προσώπου σου» , καθώς και το : «τα καλά κόποις κτώνται» 

 Σ.Σ. Αν δεν βαριέστε ,  ψάξτε να βρείτε τι μας προσφέρει το ψωμί με το προζύμι ( και όχι με μαγιά του εμπορίου ) και γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα ψεύτικα  ωστόσο όμως, πολύ νόστιμα , λαχταριστά, και ανάλαφρα ψωμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: