Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Που μας κατάντησαν οι αλήτες.. σε λίγο θα φάμε και σκουπόσπορο.. :P :P




Κόψαμε τις τσουκνίδες που φύτρωσαν μόνες τους στις γλάστρες

Τις καθαρίσαμε  τις ζεματίσαμε  και τις κάναμε πολτό ( κρατώντας τα κοτσάνια για λίπασμα και για μελίγκρες )

Τίς προσθέσαμε σε  ζύμη χειροποίητων μακαρονιών ( 100 γραμμαρια αλεύρι + 1 αυγό)
Μας πήρε λίγο περισσότερο αλεύρι η δόση λόγω του πολτού  της τσουκνίδας

Κόψαμε τα μακαρόνια ( ελάχιστα πιο στενά από παπαρδέλες ) και τα απλώσαμε λίγο  σε σημείο που έκανε ρεύμα να τραβήξουν ( στα αλλα μακαρόνια δεν χρειάζεται αλλά εδώ λόγω της τσουκνίδας )

Τα κάναμε φωλιές για να μπουν στην κατάψυξη


Και τα μικρά - μικρά που έσπασαν  και δεν τυλιγόταν τα μαγειρέψαμε και τα φάγαμε  για να τα δοκιμάσουμε κιόλας 
Υ.Γ Ούτε που κατάλαβα πόσο γρήγορα τα έφτιαξα.. Έπαιξε ρόλο βέβαια που παρακολουθούσα και την εκλογή του Πάκη στη βουλή... 

2 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Αυτά είναι πιο όμορφα αλλά οι τσουκνίδες δεν μ΄αρέσουν. Θα φάω σκουπόσπορο από τις κίτρινες σκούπες! :)

Z.

Elitsa Kou είπε...

Μη θαρρείς Ζαμπία μου..Μόνο φιγούρα είναι..
Και στην διαδικασία τους δύσκολα
και στο κόψιμο και στο βράσιμο..
Από γεύση?? Ελάχιστη διαφορά απ τα άσπρα.. Δεν με ενθουσίασαν..

Γι αυτό εξ άλλου υπάρχουν ΑΚΟΜΑ δυο τρεις φωλιές μεσα στην κατάψυξη