Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Πατάτες γεμιστές





Μου άρεσε σαν ιδέα και επειδή ξέχασα την ιστοσελίδα που το είδα προσπάθησα να το φτιάξω από μνήμης..
Όχι μόνο δεν θυμόμουν την σελίδα αλλά βλέποντάς το φωτογραφικά  δεν ξέρω και τι γέμιση είχε..
Σκέφτηκα..πατάτες.. άρα αλμυρό βεβαίως..
Έψαξα στο ψυγείο για μπέικον δεν είχα
Έψαξα στο ντουλάπι για μανιτάρια ..δεν υπήρχαν..
Κιμάς?? Στην κατάψυξη ..δεν είμαι της αναμονής ούτε της υπομονής..
Οπότε έπρεπε  να κάνω την γέμιση με ότι υπήρχε αφού  τα σούπερ μάρκετ ήταν κλειστά..
Εξ άλλου το ταξείδι μετράει  όπως λένε όλοι..
Κι αν δεν  είναι καλό το ταξείδι ? άκουσα μια φωνή να με ρωτά..
Παλιά μας τέχνη κόσκινο απαντώ.
Τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει, θα μου μείνει απωθημένο  και θα εχω μάθει για ακόμα μια φορά  τις δυνατότητές μου..
Αν πετύχει θα είναι μια ικανοποίηση ..





Έκοψα λοιπόν τις πατάτες λεπτές φέτες, τις λάδωσα ελαφρά με ένα πινέλο τις αλάτισα και τις στόλισα στην φόρμα - λαδωμένη επίσης ..
Αυγά ,τυρί , μαϊντανός και ψιλοκομμένη ψητή πιπεριά Φλωρίνης στο λάδι απ τις κονσέρβες του καλοκαιριού..
Γέμισμα και ψήσιμο μέχρι να γίνουν ολόχρυσες ..κι αυτό ήταν..




Την επόμενη φορά θα τις γεμίσω  με αυγά και λουκάνικο..
... ή με περίσσευμα  κοκκινιστού κρέατος ανακατεμένο με μπεσαμέλ, σκεπασμένο με λίγο πουρέ..
ή ...να  δοκιμάσω να βάλω στη θέση της πατάτας μήλα με μια γλυκιά γέμιση?

Ξέρω όμως  πολύ καλά πως δεν θα κάνω τίποτα απ τα παραπάνω..
το έκανα μια φορά , πέτυχε, ...έληξε..
μην τρελαθούμε κιόλας...




8 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Πάρα πολύ εντυπωσιακά και μέσα στην απλότητά τους η ιδέα σκίζει!
Όσο για γέμιση;
Γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε...

Φιλιά και λέω να τα κάνω κάποια στιγμή.
Ζ.

Elitsa Kou είπε...

Το να λέει ο δάσκαλος στον μαθητή ότι η ιδέα σκίζει δεν το λες και λίγο!!

Εγώ θέλω να κάνω τα πτιφουράκια σου...
αλλά ξέρω πως δεν θα τα κάνω όπως εσύ..
και με πρόλαβες ..θα ερχόμουν να σε ρωτήσω γιατί η δική μου φόρμα σιλικόνης μου κολλάει το κέικ?? Τι κάνω λάθος??

Φιλιά κι από μένα!!

Kitchen Stories είπε...

... θα κάνω τις όμορφες μαργαρίτες σου Ελίτσα μου κι όταν θα είμαι έτοιμη, θα σου στείλω σινιάλο στα "γνωστά στέκια"...

Όσο για το δασκαλίκι κ.λπ. τα πράγματα είναι ρευστά και τα όρια συγχέονται...

Μια ιδέα είναι να:
-Το αλείψεις με λίγο λάδι πριν το γεμίσεις.
-Το αφήνεις να ψηθεί παραπάνω από τους συνήθεις χρόνους και σε χαμηλή σχάρα, με κάτω αντίσταση αναμμένη.

Κάνε μια δοκιμή με τα παραπάνω και πες μου.

Ζ.

zoyzoy είπε...

Μα είναι εντυπωσιακό για ένα τραπέζι είναι εύκολο και κάνεις το κομμάτι σου τι άλλο θέλουμε??

Δοκίμαζε εσύ να μας δείχνεις:))

Φιλιά θαλασσινά και καλό μήνα!

Elitsa Kou είπε...

Ζαμπώ μου σ ευχαριστώ πολύ

Θα επιχειρήσω να ξαναψήσω γιατί τις είχα παρατήσει..( Mία του κέικ και μία τάρτας )
Νόμιζα πως δεν ήταν καλές επειδή τις είχα αγοράσει απ τα LIDL
σκέφτηκα πως με εκδικούνται και με τιμωρούν η ελληνική βιομηχανία και τα ελληνικά προϊόντα.. )

Elitsa Kou είπε...

Ζουζού μου
Αφού πρώτα σε γλυκοφιλώ
αμέσως μετά σου ρίχνω μια ξεγυρισμένη μπάτσα!!
Καλά βρε Δεν τις λυπήθηκες τις δόλιες πέρδικες??
Δεν σκέφτηκες πως ίσως ήταν μανούλες που άδικα θα τους περιμένουν τα παιδακια τους να γυρίσουν το βράδυ??
Δεν σου πέρασε απ το μυαλό πως σκότωσες το ταίρι κάποιου ερωτευμένου??

( Εδώ που τα λέμε όμως σαλμί είναι όνειρο !!)

@ Ελιά η σαρκοφάγα υποκρίτρια

zoyzoy είπε...

Με κατηγορείς άδικα!!!
Μπεκάτσες είναι.. όχι πέρδικες.
Τις πέρδικες θα στις δείξω άλλη φορά:))

Θα το ψάξω και το σαλμί
μπορεί και να σε καλέσω
για γεύμα:))

Elitsa Kou είπε...

Α!!! Εντάξει τότε!!
Αφού ήταν μπεκάτσες καλά τις έκανες!!!
Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!
Ναι..ψάξε για το σαλμί και μην ξεχάσεις ό,τι συνταγή και να βρείς να προσθέσεις λίγο λαρδί..του πάει.. και να το σερβίρεις πάνω σε ελαφρά τηγανισμένες φετούλες ψωμιού..
Χαίρομαι που μιλάω επί τέλους για συνταγές με κάποιον που δεν κάνει δίαιτα τρώγωντας "νερόβραστα" φαγιά

....αλλά οι παλιομπεκάτσες........