Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Πιπεριές..









Πριν χρόνια άρχισα να καλλιεργώ τις πολύ μικρές ασιατικές πιπεριές
μου ..
Και τις λέω ασιατικές γιατί τις πρώτες  τις οποίες τις χρησιμοποίησα για σπόρο της αγόρασα από ασιατικό μαγαζί..

Οι δυο τρεις ρίζες που φύτεψα δεν περίμενα ότι θα έδιναν τόσο καρπό
Έφτιαξα καυτερούς πολτούς , αλμυρούς , γλυκούς τις έβαλα μέσα σε τσάτνυ
μέχρι που σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω ταμπάσκο..
Δεν τα κατάφερα ούτε τον πρώτο χρόνο ούτε τον δεύτερο οπότε τα παράτησα..

Οι πιπεριές μου στο μεταξύ ( που είχαν δυό χρόνια ζωής  ) έκαναν καρπούς και επειδή δεν ήξερα τι να τους κάνω πια τους άφηνα πάνω για ομορφιά..
Μετά από πολύν καιρό ή  ξεραίνονταν και έπεφταν..ή σάπιζαν με τις βροχές..

Πριν λίγο διάστημα στις αρχές του φετινού Φλεβάρη βλέποντάς τες να είναι γεμάτες με μικρές πιπερίτσες ενώ τα φύλλα τους όσα δεν είχαν πέσει ήταν κατακίτρινα μου ξανάρθε πάλι στο μυαλό το ταμπάσκο..
Σκέφτηκα τις τόσες δοκιμές που είχα κάνει όλα αυτά τα χρόνια...και σαν φλασιά μου ήρθε η απάντηση..
Είχα κάνει τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες απόπειρες ..ενώ δεν είχα σκεφτεί να κάνω την πιο απλή...
Και πέτυχε!!
Αν είμαι χαρούμενη??
Ναι..είμαι ενθουσιασμένη..

Όταν το δοκίμασε  το Ρηνιώ  μου είπε πως είναι πολύ πιο δυνατό
απ αυτό του εμπορίου και είναι αλήθεια γιατί την ώρα που το έβαζα στα μπουκαλάκια  έτρεχαν τα μάτια μου..
- Θέλω την συνταγή  Τώρα !
- Δώς μου εσύ μια συνταγή  ώστε να μην είμαι αναγκασμένη να σε έχω πάνω απ το κεφάλι μου με τα νυστέρια σου  τις αντλίες σου και τους τροχούς σου ..και μετά σου δίνω την δική μου  της απάντησα..
- Χαχα!  ..Θα την διαβασω όταν τη δημοσιεύσεις ..μου λέει
- Χαχα ! Μασά η κατσίκα ταραμά της ξανααπαντώ..
- Μασά μου λέει..φτάνει να έχει εμένα για γιατρό της...

Γι αυτό μην αναρωτηθείτε γιατί δεν βάζω την συνταγή..
Εμ Ρηνιώ μου ..ας σε βασανίσω κι εγώ λίγο..


Έψαξα για να συνοδεύσει την ανάρτηση μου  ένα άσμα που λόγω των ημερών θα ταίριαζε.
Κάτι σαν το : Ανέβηκα στην πιπεριά , ή το πώς το τρίβουν το πιπέρι..
Αλλά...μάλλον δεν  τό'χω το καρναβαλικό ..
Θα ήμουν πρόθυμη  να τα ακούσω ..αλλά μόνο με συντροφιά γυναικών..
Το μικτό με ενοχλεί..
άνθρωπος του γυναικωνίτη ..τι περιμένεις..
η ντροπή και το ρεζίλι των γυναικών . Κρεμάστε με...


6 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Έγραψες Ελίτσα!
Έγραψες με υπογραφή κόκκινη και καυτερή...θα περιμένουμε μέχρι να μασήσει η κατσίκα ταραμά λοιπόν, ε; Και πούσαι, έρχεται Καθαρή Δευτέρα ένας ταραμάς της αναλογεί...:)

À Propos, που λένε κι οι φίλοι μου, σπόρια πουλάς;
Z.

Elitsa Kou είπε...

Ζαμπώ μου
Σπόρους δεν πουλάω γιατί μπορούμε να τους βρούμε εύκολα σε καταστήματα μπαχαρικών...είναι πολύ συνηθισμένα τα μικρά καυτερά πιπεράκια..
Αντίθετα πουλάω τρέλλα Χαχα! για όποιον ενδιαφέρεται,
που εχει την προσωπική μου πινελιά..
Κοκκινη και καυτερή :)

marimar είπε...

Απογοήτευση!!!!!! Περίμενα κι εγώ την συνταγή για το Μαιστρο-ταμπάσκο αλλά
μάλλον ακόμη φροντίζεις για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας σου!!!!! χα χα Πολύ θα ήθελα να μας την δώσεις. Περιμένω μετά την Καθαρά Δευτέρα οπότε η κατσίκα θα έχει μασήσει ταραμά!!!!

Elitsa Kou είπε...

Μαρία!!
Σου απάντησα απ το f/b στο Μπαξέ του Βασίλη..
Χαχαχα!! Είναι θέμα χρηματοδότη!!!
:P :P :P

AMANTA είπε...

Καλά τη συνταγή θα σου τη ζητήσω μέσω πολλών δρόμων, αλλά τι κάνεις το ταμπάσκο θα μας πεις;

Elitsa Kou είπε...

Τι εννοείς τι κάνω με το ταμπάσκο??
Το βάζω σχεδόν σε όλα μου τα φαγητά εκτός απ αυτά που ίσως δώσω να φαει ο Κώστας μου
Μ αρεσουν πολύ τα καφτερά !!!