Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Καρυκεύματα..



Μια όμορφη ιδέα για το ψάρι ..
Δεν ξέρω αν το κάνουν κι άλλοι γιατί εγώ την κατέβασα απ το κεφάλι μου
( ναι ..μερικές φορές έχω φλασιές.. )
αλλά πρέπει να πάρω υπ όψιν μου και ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση όπως λένε..
Ήμαρτον παναγιά μου,  άφες αυτοίς....πάμε παρακάτω..

Για το ψητό ψάρι κοπανίζουμε αλάτι χοντρό με κεδρόμηλα ( άρκευθος ) , το πασπαλίζουμε
και το ψήνουμε..
Αν δεν μπορούμε να βρούμε κεδρόμηλα βάζουμε σπόρους σχίνου που δεν τους έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω θα είναι ομορφότεροι..
Αυτά τα ολίγα  εξ άλλου οι συμβουλές δεν είναι για χόρταση..
Όπως και το ψάρι εξ άλλου..

Κέδρος - κεδρόμηλα
Σχίνος

6 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Ελίτσα μου δεν το γνωρίζω αυτό το μπαχάρι.Οταν λές σχοίνο τον κοινό που βγαίνει στα βουνά με τα πορτοκαλί μπαλάκια??

Φιλιά θαλασσινά για καλή εβδομάδα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλή εβδομάδα Ζουζού..
Εβαλα για σένα φωτό του κέδρου και του σχίνου
Τα κεδρόμηλα μπορείς να τα βρείς σε κατάστημα που πουλάνε μπαχαρικά.
Τα σπόρια του σχίνου μπορείς να τα μαζέψεις..
Φιλιά κι από μένα ..

AMANTA είπε...

Κάνω κάτι με υλικά που πάντα μου βρίσκονται. Μαύρο πιπέρι, ξερό δεντρολίβανο και ξερό φασκόμηλο. Ολα στο μούλτι και έχω ένα μείγμα για πολύ καιρό. Το πιπέρι χοντροκόβεται και κρατάει στο δόντι όταν τρώμε το ψάρι.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ωραίο μου ακούγεται σαν γεύση
Θα το δοκιμάσω κι εγώ Αθηνά!!!
Αλάτι ????

AMANTA είπε...

οσο συνηθίζουμε

Ελιά Μαϊστρα είπε...

A! Θα το βαλω μετα το μούλτι μεσα στο μίγμα να είναι και χοντρό να το νιώθω !!